Kézis hétvége Nagykárolyban

Neves magyarországi kézilabdázók érkeznek pénteken Nagykárolyba. 13 órai kezdéssel az Elméleti Líceumban a város és vidéke kézilabdaedzői számára tartanak képzést. A Fraditól Elek Gábor, Szucsánszki Zita és Bognár László ügyvezető igazgató érkezik.

Jelen lesz a kálmándi kézis mozgalom edzője, Belényi Gábor, a Kalazanci Szent József Líceum sporttanára, Mircea Dohan, Schrádi Gábor sporttanár az Elméleti Líceumból, a Vasile Lucaciu Általános Iskolától Bobotan Andrei, Mezőfényről Heinrich Tamás, Kaplonyból Zima Lénárd.

A megbeszélést követően bemutató edzést is tartanak a fradisok.

A következő napon, november 24-én, szombaton Nagykárolyban, az Elméleti Líceum sportcsarnokában találkoznak a legnagyobbak a Szatmár Ferencváros határon átnyúló kézilabda utánpótlás projektből. Mint korábban Kiss Zoltán Sándor, a Szatmár Ferencváros, határon átnyúló, női kézilabda utánpótlás projekt projektvezetője, a Szatmár Sportjáért és Kultúrájáért Egyesület elnöke megírta: ők „már 10–11 évesek”, valóságos nagyágyúk. Könnyű a jelzőkkel dobálózni, de ők már olyan játékminőséget produkálnak, hogy a legfinnyásabb kézilabda rajongók is csettintenek. A java, a „válogatott”, a nyáron járt edzőtáborban a Fradinál és a fradis edzők és edzőnők elismerését is kiérdemelték. Szóval, aki ifjú tehetséges kézilabdázó csapatokat és lányokat akar látni, szeretettel várjuk mindkét helyszínen reggel kilenc órától délutánig. Ide már az Érmellék is „bekacsint”, Szalacs, Érmihályfalva és Székelyhíd, emellett, Sárközújlaki, Egri, Nagykároly, Mezőfény, Kálmánd, Szatmárnémeti, Avasújváros, Túrterebes, Kökényesd tűzről pattant kiskamaszai kézilabdáznak majd – nem akár milyen szinten!