Hajrá, fiatalok!

Nagykárolyi fiatalok versengenek egymással azért, hogy melyikőjük vehessen részt egy rangos hegesztői versenyen. Idén is indulna Kirner Erik, és a kihívói: Dana Arnold, Kind Dániel, Bereczki Alex, valamint Marian Mark.

Tavasszal Kirner Erik érdemelte a második helyezését ez hasonló versenyen. A fiatalemberek a nagykárolyi Simion Bănuțiu Műszaki Líceum diákjai. A duális képzés révén a gyakorlati óráikat a Steiger Kft. telephelyén végzik. Láthatóan lelkesen gyakorolnak. Mint Kind Dániel érdeklődésünkre elmondta, a versengés mellett ügyelnek arra, hogy egymást jó tanácsokkal lássák el. Balog Lucian Ioan mester előző alkalommal tagja volt a vizsgáló bizottságnak, s mint fogalmazott, mind az oktatási intézménynek, mind a vállalatnak presztízskérdés, hogy jól felkészült fiatalokat küldjenek a versenyre.

A jövő hét elején fognak dönteni, hiszen az öt végzős közül mindössze ketten mehetnek – érdeklődésünkre az ítészek elmondták, korántsem könnyű választani. Mindahány fiatalnak sok sikert kívánunk!