A Polipol munkatársai segítettek

Harminc árva, félárva, avagy súlyos betegséggel együtt élő gyermeknek, fiatal felnőttnek adtak át ma ajándékot a Polipol Mobila munkatársai. A mezőfényi telephelyű kárpitozott bútorgyár munkaközösségétől előzőleg felkerestek három Nagykárolyban lévő szeretetotthont. Kérték az ott lakókat, hogy írják le a Mikulásnak, mire vágynak. Az intézmények vezetőitől pedig megtudták, milyen felszerelésekre van leginkább szükségük.

Mindezt meghirdette a munkatársai között a Polipol Mobila. Mint megtudtuk, nagyon sokan érezték fontosnak, hogy segítsenek. A levelekben szereplő játékokat, ruhákat megvásárolták – a nagyobb értékűek esetén közösen –, és persze az összegyűlt pénzből vettek például mosógépeket, vagy zuhanyzóállványt (mert a korábbi az egyik otthonban megsérült).

Elkísértük a Mikulás segédjeit. Előbb a Speranța Otthon lakóit keresték fel. Tucatnyian várták őket. Itt főleg árva gyermekek élnek, azaz – mint fogalmaztak – alkotnak közösen egy nagy családot. Karácsonyváró köszöntőket énekeltek a vendégeiknek, és többen alkalomhoz illő verset is mondtak. Mi több, ajándékkal kedveskedtek ők maguk is: szépen kivitelezett, aprólékos munkával megvalósított adventi díszeket adtak át. És persze nagyon-nagyon örültek az ajándéknak. Könnyes szemmel mutogatták egymásnak, hogy nézd, tényleg megérte jónak lenni, hiszen a rég vágyott babát/távirányítós kisautót elküldte a Mikulás. A Violeta Házban betegséggel együtt élők fogadták a Polipoltól érkezőket. Ők is előadtak kolindákat – nagyon lelkesen. És ők is rendkívülien örültek a játékoknak, édességeknek, ruhaneműknek, illatszereknek. Különösen megható pillanatok voltak… Bizonyára hasonló módon fogadták a Mikulás küldeményeit az Andreea Otthon lakói is. Ott súlyosan sérült emberek élnek, a szervezők kérték, hogy oda ne menjünk kamerával.

A Polipol Mobila igazgatóit, Knecht Csabát és Dan Brumboiut megkérdeztük a kezdeményezés kapcsán. Kiemelték, hogy a vállalat számára mindenkoron fontos volt a szociális szerepvállalás. Az a tény, hogy ezt a szellemiséget a munkaközösség tagjai is sajátjukénak érzik, hogy mindebben adományaikkal részt vállaltak, arra különösen büszkék. Ezúton is köszönik mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a lélekmelengető kezdeményezéshez.