Váradiak Károlyban

December 11-én, kedden 19 órai kezdéssel a Nagykárolyi Városi Színházban bemutatják a Bányavakság című tragikomédiát. Ez a nagyváradi Szigligeti Színház Arany János-bérletének első előadása ebben az évadban. A fennmaradt helyekre 20 lejes áron lehet jegyeket váltani.

A méltán nagysikerű Bányavirág után a 2017–2018-as évadban a Székely Csaba Bányavidék-trilógiájának második részét is műsorra tűzi a Szigligeti Társulat.

A Bányavakság kíméletlen őszinteséggel és páratlan humorral rajzolja meg egy képzeletbeli székely kisközösség lakosainak fantomképét: a Bányavirágból ismerős helyszínt ezúttal a község polgármesteri címéért vívott harc jellegzetes szereplői lakják be. Ince, a jelenlegi elöljáró foggal-körömmel ragaszkodik székéhez, és mindent megtesz, hogy kihívóját, a szélsőséges nacionalista nézeteket valló Izsákot visszalépésre bírja. Kérésére érkezik a faluba „komiszár” Florin Lupescu, a magyarul is tudó román rendőr, aki azonban figyelmét elsősorban azokra a korrupciós ügyekre összpontosítja, amelyekben a település első embere érintettnek bizonyul. Ince karrierje veszélybe kerül, ezzel párhuzamosan pedig családja széthullásával is kénytelen szembenézni…