Segíthetünk Florinnak

Egész pontosan 2731 lej és 50 euró gyűlt össze eddig a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság humanitárius kezdeményezése keretében. Akár a korábbi években, idén is igyekeznek nemes ügy érdekében megszólítani a lakosokat, illetőleg a rendezvényeikre ellátogatókat. Ez alkalommal Florin Bărnuțiu (Viltzi) gyógykezelésére fordítják az összegyűlt pénzösszeget.

Mint az intézmény közleményében szerepel: Florin Bărnuțiu a Kastélylakók együttes tagja volt. Ismert muzsikus családból származik: édesapja, Puiu Bărnuțiu, a Kastélylakók alapító tagja, közismert zeneszerző és előadó, édesanyja, Florica, könnyűzenei szólista, testvére, Puiu Bărnuțiu jr., elismert zeneszerző és zenész. Florin 43 éves, agyvérzése volt, az orvosok szerint 1% esélye volt a túlélésre. Mesterséges kómában tartották két hónapig, egy évig pedig lélegeztetőgépen. A nagykárolyi születésű és lakos Florin néhány éve feleségével és két gyermekével Angliában él. Erős akaratának, kitartásának, valamint a fizioterápiás csapatnak köszönhetően lekapcsolták a lélegeztetőgépről, 2018 májusáig gondozóházban tartózkodott. A kezelés folytatásához anyagi támogatásra van szüksége.

Pénzadományok helyezhetők el december 22-éig munkanapokon a Nagykárolyi Kulturális Központ irodájában, a Nagykárolyi Városi Könyvtárban és a Károlyi-kastély 10-es szobájában kihelyezett urnákban, naponta 9–15 óra között, illetve a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság által szervezett rendezvényeken a Károlyi-kastélyban, a Nagykárolyi Városi Színházban és szabadtéren.