Szavazzon Szabó Tiborra!

Ki legyen a 2018-as év embere Vas megyében? – erre a kérdésre keresik a választ, hiszen huszonegyedik alkalommal hirdették meg a magyarországi Vas Megye Közgyűlése és a Vas Megyéért Egyesület közös szervezésében „Az év vasi embere” választást, hogy elismerjék, ki tette a legtöbbet a megyéért.

A jelöltek közül tavaly először választottak közönségdíjast. Erre pedig az idén is van lehetőség, január 11-én éjfélig várják a szavazatokat! Ehhez nem kell mást tenniük a támogatóknak, mint lájkolni a legalkalmasabbnak tartott jelölt képét.

A jelöltek között van a Nagykárolyból származó Szabó Tibor András is.

Kárásztelken született 1957-ben, majd iskolai tanulmányait a Nagykárolyi Elméleti Líceumban folytatta. Nagykárolyi évei alatt a helyi magyar amatőr színjátszótársulat lelkes és aktív tagja volt, tehetsége már itt is megmutatkozott.

Szabó Tibor András 33 évesen csöppent a színházi életbe, másfél évtizeden át volt a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház és a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház tagja, tíz éven át töltött be vezető funkciókat mindkét színházban, meghívott színészként több társulatban fellépett. Sokoldalú, jó hangi adottságokkal rendelkező, keresett színész lett. Sikeres, 2006-ban Jászai Mari-díjjal elismert karriert koronázott meg, amikor 50 évesen diplomát szerzett a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen. 2008-ban párjával, Bálint Éva színésznővel együtt alapító tagjai lettek a szombathelyi Weöres Sándor Színháznak. Sok helyre hívják fellépni, zenés műsoraival bejárta Vas megyét. Az elmúlt egy évtized során komoly népszerűségre és elismertségre tett szert, ezt kamatoztatva – 2015-től a Charity Shop adománybolt jószolgálati nagyköveteként is – számtalan jótékonysági rendezvény és adománygyűjtő akció szervezésében vesz részt. Fontosnak tartja a fiatal tehetségek támogatását, tanítványai több díjat nyertek országos versenyeken. 2016-ban bekapcsolódott a Nemzeti Művelődési Intézet Pajtaszínház mozgalmába, melynek révén részt vállalt a jákfai és a kissomlyói amatőr színjátszó csoportok létrehozásában, produkcióikat a Nemzeti Színház éves szemléjén is bemutatták. Szabó Tibor előadó-művészetét szolgálatnak tekinti, széles társadalmi rétegekhez igyekszik és tud szólni. Idősek otthonában, börtönben, iskolában, óvodában lép fel, neki nem akadály, ha nincs honorárium. Jótékonysági rendezvények állandó közreműködője, 2016-ban az Isis Big Banddel koncertezett a kőszegi Nagy László EGYMI javára. 2017-ben a 60. születésnapjához kapcsolódóan két jótékonysági koncertet adott betegek megsegítésére, 2018-ban, a családok évében, nehéz sorsú családokat támogatott adventi műsorával. Sok helyre hívják segíteni, magától értetődik számára az, ami egy ideje életcélja is: a segítségnyújtás. Párjával itt házasodtak össze, két gyermekük is Szombathelyen született, így minden adott, hogy immár véglegesen szombathelyinek vallja magát.

Szabó Tibor Andrásra az alábbi linkre kattintva lehet szavazni: