Készíts filmet Fényi Istvánról!

Csütörtökön lesz annak 100 éve, hogy Fényi István nagykárolyi költő, műfordító, pedagógus megszületett. Értesüléseink szerint illő ünnepséget is szerveznek a jeles évforduló jegyében. A Nagykárolyi Anziksz abban igyekszik közreműködni, hogy minél többen megismerhessék Fényi István alakját. Ennek jegyében videópályázatot hirdetünk.

Fiatalok által készített, párperces videókat várunk. A kisfilmeknek valamilyen vonatkozásban Fényi István személyéhez vagy munkásságához kell kötődniük. Szólhatnak például egy költeményéről, vagy arról, milyen érzést kelt a fiatalokban az ő Ifjúsági himnuszát énekelni. Megszólalhatnak a filmben olyanok, akik ismerték a nagykárolyi tanárembert, tanítványai voltak, de akár kortárs költők is értelmezhetik valamely poémáját.

A „pályázatunkon” nagykárolyi és vidékbeli fiatalok vehetnek részt.

A pályázat célja, a közösségi felület révén sokakhoz eljutó filmecske létrehozása, mely arra bírja rá a fiatalokat (örökifjakat), hogy a lokálpatriotizmus jegyében ismerjék meg Fényi István alakját, költeményeit.

Egyetlen díjat osztunk ki – a fődíjat: 500 lejt. A filmeknek január 19-éig kell elkészülniük, és a következő napon adjuk át a nyereményt. Részletekkel a későbbiekben szolgálunk. Sok sikert!