Mától lehet adót fizetni

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal keretében működő Helyi Adók és Illetékek Osztályának a munkatársai igyekeztek a lehető leghamarabb lehetővé tenni, hogy a lakosok befizethessék az idei évre vonatkozó adókat. Mindazok, akik március 31-ig befizetik az egész évre szóló adót és illetéket, mind a magánszemélyek, mind pedig a jogi személyek 10%-es kedvezményt kapnak, a késedelmet viszont havi 2%-os járulékemeléssel büntetik.

A helyi adókat és illetékeket a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal székházában megtalálható pénztárnál lehet kifizetni, készpénzzel és bankkártyás utalással is, mindezt mától, január 10-étől tehetik meg az érintettek. A lakosok ebbéli kötelezettségeiket január 16-tól a hivatal internetes oldalán — http://www.municipiulcarei.ro/plăţi online — online is rendezhetik.

Bővebb tájékoztatásért forduljanak a hivatal adó- és illetékügyi osztályához. Itt pontos információkat kaphatnak arról, hogy milyen kötelezettségeik vannak az érintetteknek. Az irodát hétfőtől csütörtökig 8 és 15 óra között, míg pénteken 8 és 13 óra között lehet személyesen felkeresni, vagy a 0261–865382-es, 0261–861694-es telefonszámon lehet tájékoztatást kérni az intézmény munkatársaitól.

2