Valós integráció

A ma megtartott februári rendes tanácsülés keretében a nagykárolyi tanács tagjai elfogadták a tavalyi év költségvetésének végrehajtását, a városi kórház 2019-es költségvetésének kiegészítését. Mindehhez „természetesen” járult az örökös egyetlen ellenszavazat.

Nagykároly városa továbbá pénzt áldoz a valós integrációra, azaz folytatódik az 1-es Számú Általános Iskola keretében az a projekt, amely a hátrányos szociális körülmények közül érkező gyermekek iskolai foglalkozásokon való részvételét hivatott erősíteni. Az iskolaelhagyást egyebek között a délutáni étkeztetés biztosításával igyekeznek csökkenteni. A mai határozat értelmében a délutáni, a munkaidőn túli foglalkozásokat tartó pedagógusok bérkiegészítését az önkormányzat fizeti a továbbiakban is.

3

Ugyancsak a keddi gyűlés keretében döntöttek arról a tanácstagok, hogy befejezik a városban praktizáló, ám nem idevalósi hat orvos albérleti díjának fizetését, miután lejárnak az erre vonatkozó szerződések, illetve négy másik orvos ingázásának költségének megtérítését is, mégpedig március hónaptól kezdődően.

2