Online regisztráció a pápalátogatásra

Javában folynak a csíksomlyói pápalátogatás előkészületei. Márciustól elindul az online regisztráció is. A pápa csíksomlyói programjának pontos részletei kezdenek összeállni, de ezt a Szentszék hozza majd nyilvánosságra, várhatóan húsvét körül.

A résztvevői létszám felméréséhez első körben megkezdődött a Gyulafehérvári Érsekségen belül a plébániákon annak felmérése, hogy körülbelül hány csoport, mennyi látogató érkezik Csíksomlyóra Ezt a kérést a szervezők a többi erdélyi egyházmegye számára és a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciához is eljuttatták.

A pápalátogatásra március 1-jétől indul az online regisztráció a pontifex.ro oldalon. A regisztráció ingyenes lesz, célja a szektorok beosztásának megkönnyítése.

Ferenc pápa június 1-jén dél körül érkezik Csíksomlyóra és mintegy 5 órát tartózkodik ott. A pápa a szentmise előtt pápamobillal jár körbe majd a szektorok között, hogy még személyesebb legyen a találkozás. A somlyói Nyeregben a szentmisét latinul mutatja be a Szentatya, a szentbeszédet pedig olaszul fogja elmondani, melyet a szimultán tolmácsolnak magyarra. Román és angol nyelven pedig telefon segítségével lehet követni a pápai beszédet, ennek technikai részleteit már letesztelték.

Készül a pápalátogatás programfüzete is, melyben már ott lesz a teljes program, és a szentmise szövegét is követni lehet majd belőle.

Forrás: mariaradio.hu