Megkezdték a támogatói aláírások gyűjtését

Szatmár megyében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elkezdte az európai parlamenti választásokra a Szövetség jelöltjeit támogató aláírások gyűjtését.

Szatmár megyében minden helyi szervezethez eljuttatták az aláírásgyűjtő íveket, így minden olyan településen, ahol az RMDSZ helyi szervezetei működnek, már megkezdhették a támogatói aláírások gyűjtését. A következő hetekben az RMDSZ önkéntesei meg fogják keresni a Szatmár megyeieket, de minden helyi szervezet képviselőjénél is alá lehet írni a RMDSZ-t támogató íveit.

Nagykárolyban az RMDSZ székházban hétköznaponként 8 és 15 óra között lehet majd aláírni. Fontos kiemelni, hogy minden 18. életévét betöltött állampolgár csak egy szervezetet támogathat aláírásával.

„A május 26-i EP választások kulcsfontosságú közösségünkre, az erdélyi magyarságra nézve, hiszen az erdélyi magyarok brüsszeli képviseletéről döntünk. Érdekeinket csak ők tudják képviselni és tolmácsolni, ugyanakkor többek között a mi EP képviselőinken múlik az is, hogy az európai szintű kisebbségvédelmi törvénnyel, a Minority Safe Packel érdemben is foglalkozni fognak-e” – fogalmazott Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke az EP választások tétjével kapcsolatosan.

Országos szinten több mint 200 ezer támogatói aláírásra van szükség, amelyből megyei szinten összesen 22 500 támogató aláírás összegyűjtését vállalta az RMDSZ. Ennek mihamarabbi elérése érdekében kérjük a szatmáriak segítségét megyeszerte. Keressék bizalommal az RMDSZ helyi szervezeteinek képviselőit.

Közlemény