Turisztikai vásáron a nagykárolyiak

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége által szervezett turisztikai vásáron Nagykároly is képviselteti magát. Az Utazás 2019 nevű expónak idén is Budapest a helyszíne, és február 21–24. között zajlik, a HungExpo területén.

A romániai turisztikai minisztérium 80 négyzetméteres standdal van jelen az eseményen, ahol 20 romániai utazási képviselet mutatja be turisztikai ajánlatait. Közöttük megyei és helyi önkormányzatok, illetőleg turisztikai vállalkozások is vannak.

Nagykároly városát és ezen belül a Károlyi-kastélyt a Gróf Károlyi Kulturális Turizmust Népszerűsítő Központ munkatársai népszerűsítik: különböző kiadványokkal, a várost és a kastélyt népszerűsítő szórólapokkal igyekeznek minél szélesebb körhöz eljutni. A látványosságokon kívül, az éves kulturális rendezvények bemutatását is turistacsalogatónak szánják, így a Nagykárolyi Tavaszi Kulturális Fesztivál mellett, a CareiFest, az AugustFest szerepel a kínálatukban.

Mindezek mellett a különböző turisztikai ügynökségek számára külön ajánlatokkal készültek a nagykárolyiak a város látványosságainak népszerűsítése érdekében. Az ügynökségekkel folytatott tárgyalásoktól azt remélik, hogy így sikerül a városba érkezők számára olyan utazási csomagokat kínálni, amelyeket az ügynökségek értékesítenének. A szórólapokon túl a visitcarei.ro internetes oldalt is népszerűsítik.

Az expó első napján a minisztérium standjánál több mint ezer érdeklődő fordult meg, akiknek a visszajelzése egyértelműen pozitív volt a város és a kastély tervezett látogatásával kapcsolatban. Nem csak magánszemélyek, hanem a különböző ügynökségek is érdekeltnek mutatkoztak abban, hogy a turisztikai célpontok sorában minél fontosabb szerepet kapjon Nagykároly.

A budapesti Utazás 2019 rendezvénye immár a 42. kiadásához ért, s a turisztikai cégek legfontosabb eseményének számít Magyarországon.

2