Maskarázás és Mátyás király az 1-es oviban

„Egész héten állt a bál a Törpikék csoportban. Hogy miért jó a farsang? A jelmezbálban az a legjobb, hogy az ember kibújhat a saját bőréből, hogy más lehet, tökéletesen más, mint aki a valóságban.” (…)

„Hogy az ember néhány óráig azt játszhatja, hogy megváltozott, elvarázsolták, hirtelen idegen és ismeretlen lett. Már a hét első napján megismerkedtek a kis nagykárolyi óvodások a népi farsangi maskarákkal és az ehhez kapcsolódó hagyományokkal, kedden mindenki álarc mögé bújt és a jókedvről Molly bohóc gondoskodott, aki a Csi-Go Játszóház jóvoltából jött el hozzánk.

Vendégül láttuk a 6-os számú óvoda magyar csoportját, jókedvben, mókában nem volt hiány. Szerdán mi mentünk vendégségbe, mégpedig a börvelyi normál programú óvodába, ahol különböző irányított játékokon keresztül teremtettük meg a jó hangulatot, és búcsúztattuk el a telet. A csütörtöki napon Mátyás királynak állítottak emléket a népes csoport tagjai Sălăgean Linda könyvtáros társaságában. A tevékenység alkalmával Mátyás király egyik történetét hallgatták meg a gyerekek, majd ha egy röpke időre is, de királyokká és királynőkké változhattunk. Azt is megtanulhattuk, hogy Mátyás királyt az igazságszolgáltatáshoz hozzásegítette az, hogy álruhában járta az országot. Még sok ‘bohócságot’ készítettünk: lufit hajtogattunk, lufiorrú bohócot alkottunk. Egyszóval nem volt itt hiány sem mulatozásban, sem kreativitásban, jókedvvel kergettük el a telet együtt óvodások, óvó nénik — Blazsinszki Erzsébet és Solymosi Krisztina, Csizmár Katalin és Sopronyi Orsolya, valamint Emili Anita — és a már említett partnereink.” — számolt be a nagykárolyi 1-es számú napközi óvodában zajlottakról.