Veszélyre figyelmeztet a Puffi Egyesület

Mérget tartalmazó felvágottat szórtak szét szerte Nagykárolyban. Vélhetően azért, hogy a kóbor ebeket vagy macskákat elpusztítsák. Az elkövetők személyének kiderítését szeretné elérni Maria Ardelean, a nagykárolyi Puffi Állatvédő Egyesület vezetője, aki az egyesület közösségi oldalán arra kéri a nagykárolyiakat, hogy vigyázzanak állataikra.

2.jpg

„Jól szervezett akciónak tűnik mindez, hiszen először a lakónegyedekben bukkantak fel a szendvicsnek álcázott élelmiszerek, amikben nagy mennyiségű méreg volt, majd később a város több egyéb pontján is találtak mérgezett párizsit. Számos állatorvos részéről is érkezett visszajelzés, tudatták, hogy sok a mérgezéses eset Nagykárolyban, egyre több állat kerül hozzájuk ilyen tünetekkel. Ezek a négylábúak ki vannak szolgáltatva, sokukat nem sikerült megmenteni és irtózatos kínok között pusztultak el. Nem csak kóbor állatokat pusztítanak így el, hanem olyan ebeket is, amelyeket a gazdájuk pórázon sétáltat a városban. Szeretnénk felhívni a lakosok figyelmét erre a veszélyre, ne hagyják, hogy állataik az utcáról bármit megegyenek” – írják az állatvédők.

Hogy a város mely részén találták a mérgezett párizsit, nem pontosították az egyesület munkatársai, azonban azt egyértelműsítették, hogy feljelentést tesznek az ügyben.

T. T.

3