Ebédet is kínálnak

A nagykárolyi 1-es iskolában a szociálisan hátrányos körülmények közül érkező tanulókat is szívesen látják. Délutáni foglalkozásokat tartanak nekik a tanidő után.

Játékkal, számos foglalkozással várták ma a nagykárolyi 1-es számú általános iskola magyar tagozatos negyedik osztályosai az óvodásokat. Kolbaszer Erzsébet lesz az ősszel induló felkészítő osztályközösség tanítója. A nagyobb gyerekek rövid előadást is bemutattak a szüleikkel együtt érkezőknek, és persze rajzolni, festeni, közösségben mondókázni, énekelni is volt lehetőség.

Ennek az oktatási intézménynek az a különlegessége, hogy a hivatalos tanidő után is lehetőséget biztosít a gyerekeknek a foglalkozásra. A nagyobbak például itt, az iskolában elkészíthetik a házi feladatot, de persze jut idő a játékra is. Az önkormányzat is ösztönzi ezeket a délutánba nyúló foglalkozásokat — hiszen a magyar tagozatos tanulók jelentős része hátrányos szociális körülmények közül érkezik. A helyhatóságnak hála ehetnek a tanulók, de például táncos vagy készségfejlesztő foglalkozásokat is tartanak nekik. „A mi iskolánkban az azt igénylő gyerekek reggelit és ebédet is kapnak” — részletezte érdeklődésünkre Kocsis Gyöngyike aligazgató.