Megölelték az ovisokat

A nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola magyar tagozatos negyedikesei ma látták vendégül a leendő előkészítő osztályosokat. Délután pedig a szüleiket kápráztatták el a tudásukkal.

Énekkel, tánccal, és ami talán még meglepőbb egy óvodás számára: őket átölelő negyedikesekkel várták pénteken a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskolában az ősszel induló előkészítő osztályközösség iránt érdeklődőket. Egész pontosan két rendezvényt is tartottak. Délelőtt a negyedikesek a tanítónőjükkel, Hám Ildikóval várták a város valamennyi óvodájából érkezők gyerkőcöket. Közösen énekeltek, táncoltak, kézimunkáztak — és persze mindahány ovissal külön foglalkozott egy-egy igazán nagy elemista. Délután már elsősorban a szüleiket várták. Nekik mutatták meg, illetve be, hogy egy negyedikes osztályközösség tagjai mi mindenre képesek. Táncoltak, verset mondtak, énekeltek — szóval ízelítőt adtak mindabból, amit a tananyag elsajátítása mellett a jó hírű oktatási intézményben megtanultak az utóbbi években.

Az egykori 2-es iskola már decemberben is tartott nyílt napot, akkor is várták az érdeklődőket. Most főként azok érkeztek, akik a „kínálatot” végignézték, és ezen iskola mellett döntöttek. Persze a bemutatók, előadások mellett volt alakalom a lényegre is: a szülők kérdéseire készséggel válaszolt a leendő tanítónéni, illetve például az iskola aligazgatója, Tóth Enikő is.