Marius Georgescu kiállítása

Március 10-én, vasárnap 17 órai kezdéssel a Károlyi-kastélyban felavatják Marius Georgescu Watching the World címet viselő első, egyéni tárlatát.

A fiatal alkotó 50 fotóját láthatja a közönség, ezek portrék és városképek is. A képek révén közismert helyszínek, talán kevésbé ismert arcát is megismerhetjük. Marius Georgescu külföldön végzett tanulmányai során ismerte meg ezeket a helyszíneket, az ottani embereket. A kiállítás keretében találunk képeket, amelyek Dél-Koreában, Kínában, Japánban vagy az Amerikai Egyesült Államokban készültek.

Marius Georgescu a Kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színházművészeti és Film karának hallgatója. A Documentary Filmmaking mesterképzésén való részvétele során több hónapon keresztül Szöulban élt.

A kiállítást a Vasile Vénig László Fotóklub, a Nagykárolyi Kulturális és Sport Igazgatóság, a Gróf Károlyi Idegenforgalmat-népszerűsítő Központ közösen szervezi. A kiállítás nyitórendezvényén zenei programmal szolgál a jelenlévőknek: Marius Georgescu, Putovits Ábel, Szűcs József és Bogdan Georgescu. A rendezvényre a belépés ingyenes, a szervezők pedig minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Nem is olyan régen nyilatkozott Marius az Anziksznak.