Babamamaklubosok farsangja

Juszt is együtt bulizott a pelenkás pók, Batman és a királykisasszonykák egész sora. Újraéled ugyanis Nagykárolyban az anyukákat tömörítő közösség. Azt tervezik, hogy heti rendszerességgel tartanak majd foglalkozásokat.

3

A picik babáknak is jussuk van a mulatozáshoz — ennek szellemében az újraalakulóban lévő Nagykárolyi Babamamaklub farsangi mulatságot tartott kedd délután a csöppségeknek. Meg is jelent több szuperhős és főhadnagy, megannyi királykisasszony, mi több, anyuka pókocskája, kislány-katicabogár. A jeles társaság rögvest nagy bálba kezdett. Ráadásul a Digitalis Gyógyszertárnak köszönhetően tombolasorsolást is tartottak, és mindahány tombola nyertes volt.

1

Persze a hasonló alkalmak egyedi viselkedést igényelnek, ennek megfelelően egyelőre leginkább az anyukák szóltak a jelmezről, illetve az azt viselőről. Zömében szintén az anyukák dúdolták a gyerekdalokat, és a mondókákat is ők sorolták lelkesen. De a lelkület, nos, az a csöppségeket is átjárta — érezhetően nagy kedvvel vettek részt ezen a mulatságon.

A kismamaklub amúgy a tervei szerint újfent rendszeres délutáni foglakozásokat tart a hajdani kaszárnyaépület helyén lévő szociális központban — egész szép helyiséget kaptak, hogy legyen otthona a közösségi tevékenységeiknek. Úgy gondolják, hogy ismét előadókat is hívnak majd az alkalmakra, mindig az anyukákat (esetlegesen az apukákat) érdeklő témákról lehet majd hallani, azokról közvetlenül is beszélgetni. Minden érdeklődő kismamát szeretettel látnak a kismamaklubba, bővebb tájékoztatást a közösségi felületükön lehet kérni.

Hompoth Pannival, az egyik kismamával beszélgettünk: