Az udmurtokról Nagykárolyban

Március 16-án, szombaton különleges programmal kedveskedik a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület. A szervezők minden érdeklődőt meghívnak egy kellemesnek ígérkező alkalomra, amely keretében megismerkedhetnek az udmurt kultúrával.

Az udmurt népcsoport hagyományairól mesél a rekettyések vendége, Demeter Miklós és családja, valamint bojtot és bojtbabát is készítenek. Hogy mindennek mi köze az udmurtokhoz, hogyan kapcsolódik mindez a szerencséhez, azt majd jövő szombaton megláthatjuk. Fonás és szövés is lesz, valamint puliszkakóstolás is.

Jövő hét péntekéig, azaz március 15-ig dönthetnek a magánszemélyek arról, hogy felajánlják-e adójuk 2 százalékát. Számtalan helyi egyesület kéri az érintettektől, hogy működésük további megsegítése céljából ajánlják fel nekik ezt a két százalékot. A többi között így tesz a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület is. Tagjai is azt kérik, hogy éves működésüket és munkájukat ily módon támogassák.

„Aki szeretné támogatni adója 2%-ával egyesületünket, az március 15-éig jelezheti felénk. Köszönjük szépen!” – írják a rekettyések.