Ismét lakható a ház

Január közepén keletkezett tűz egy nagykárolyi lakóházban, melynek következtében kiégett az épület belső része, így az ingatlanban élőknek – három személynek – ideiglenes szálláshely után kellett nézniük.

A tűzeset kapcsán sokan fogtak össze, mások mellett, az Împreuna–Egymásért Egyesület is a károsultak mellé állt. Az együttműködés és a nyilvánosság meghozta eredményét: a család anyagi tartaléka mellé még sikerült először 5000 lejt, majd további pénzösszeget és az épület felszerelését biztosító eszközöket összegyűjteni.

„Az eset óta eltelt időben, komoly munka zajlott az épületben, ami immár ismét lakhatóvá vált. A héten vittünk oda televíziót, vasalót, poharakat, tányérokat, 1–2 vázát, apróságokat. Minden nagy és fontosabb dolog van, viszont vannak még dolgok, amik hiányoznak. Szükség lenne párnákra, ruhaszárítóra, csepegtetőre, felmosóra és sok olyan holmira, ami a mindennapi élethez szükséges. Ebben számítunk a segítőkész emberek támogatására. A család hálásan köszöni mindenkinek, az eddigiekben nyújtott segítségét” – mondta Lőrincz Zoltán, az ASIEE képviselője.

T. T.