Károlyi győzelem Fényen

Kifejezetten barátságtalan, hideg, esős időjárás nehezítette meg a megyei labdarúgó-bajnokság tavaszi idényének a nyitófordulójában részt vevők életét. A Nagykárolyi Victoria VSK Mezőfényen vendégszerepelt, a helyi, jól szervezett Frölich együttes vendégeként.

 

A kellemetlen, szeles, hideg, télies időjárás okán kevesen tekintették meg a mérkőzést. Az első félidő nem is hozott semmi különösebb izgalmat. Mindkét csapat előtt akadt egy-két helyzet, de szép játékot nem sikerült kialakítani — az egyértelműen esélyesebbnek tűnő károlyiaknak sem. (Bizonyítási vágy is fűthette a „vikiseket”, hiszen ősszel hazai pályán, az utolsó percekben szerzett találattal kikaptak a fényiektől…) A második félidőben folytatódott a meddő játék, mígnem a 71. percben egy, a fényiek kapuja előtti tömörülés során Csenteri Bence meg nem szerezte a vendégcsapat számára az előnyt. A 90. percben Silaghi Randu kétgólosra növelte a fórt. A lefújás előtt sikerült szépíteniük a fényieknek, Hevele Heinrich révén.

A Mezőfényi Frölich kerete: Tempfli Márk – Fiegi Tamás, Lovag Tamás, Toma Gergő, Moș Flavian, Ulmer Gerhárdt, Lovag Gergő, Vachter Ervin, Preg Ádám, Betuker Márk, Pelok Áron. A cserepadon: Debreczeni Csongor, Hevele Heinrich, Binder Bertold, Metzner Dávid, Czier Márk. Edző: Gózner Károly.

a (2)

Nagykárolyi Victoria VSK: Ármos Sándor – Holczberger Krisztián, Girszháber Gabriel, Mihale Claudiu, Ghiarfaș Mihai – Tillinger Dániel, Csenteri Bence – Zbona Raul, Bákai Balázs, Veres Alex – Mihály István. A cserepadon: Mitrácska Erik, Babiciu Alex, Mărneanu Cătălin, Lazea Gabriel, Silaghi Randu. Edző: Botan Marius.

a (1)

A fényiek edzője ekként értékelte a találkozót: „Nem, nem vagyunk csalódottak. Jó kis meccs volt, jó játék volt. A két csapat egyenlő szinten játszott. A Victoria kihasználta a hibáinkat – két egyéni hibából kaptuk a két gólt. Mi a helyzeteinket kihagytuk. Talán ha hamarabb sikerült volna gólt szereznünk, akkor esetleg még benne lett volna az egyenlítés is. De így azt mondom, hogy a szerencsésebb csapat nyert”.

A nagykárolyiak edzője ezt nyilatkozta: „Tudtuk, hogy egy nehéz mérkőzés vár ránk, itt rögtön, az első fordulóban. Mindenesetre nagyon örülök, hogy végül sikerült megnyernünk ezt a meccset. Persze nem volt a legjobb mérkőzésünk, de három pontért jöttünk, és azzal távozhatunk. Egy nehéz mérkőzés volt, remélem, ez egy figyelmeztetés és egyben egy jó start is a továbbiakra nézve. Bízom benne, hogy össze tudjuk szedni magunkat, és esetleg a három pont mellett látványosabb focit is be tudunk majd mutatni” — nyilatkozta Marius Botan. Érdeklődésünkre, miszerint a kellemetlen időjárás okozta-e a játék-gépezet akadozását kifejtette: „az első félidőben a szél nehezítette a játékot. A pálya méretei is valamivel kisebbek, mint a mienk, ezért nem tudtunk kibontakozni. És mindezek mellett szerintem az ellenfél is egy nagyon ambiciózus csapat, nagyon megnehezítette a játékunkat. A lényeg: most örülhetünk a három pontnak.”