Illegális faárusokat büntettek

Lakossági bejelentés alapján akadtak a nagykárolyi helyi közösségi rendőrség munkatársai annak a két székelyhídi férfinak a nyomára, akik hétfőn a várost kettészelő főút mentén igyekeztek nem tisztázott helyről származó facsemetéket értékesíteni.

Ecsedi János, a nagykárolyi közösségi rendőrség vezetőjének tájékoztatása szerint a délelőtti bejelentést követően néhány órán belül előállították a két férfit, akik sem kistermelői engedélyt, sem pedig az általuk értékesítésre szánt fák eredetét igazoló okmányt nem tudtak bemutatni.

A hatóságiak a két férfit 500–500 lejes pénzbüntetéssel sújtották, a náluk talált facsemetéket pedig elkobozták, s eljuttatták a városi kertészethez. Az ügyben a helyi rendőrség emberei intézkednek a továbbiakban. Mint kiderült, a férfiak egyike nem először kerül a hatóság látókörébe, hiszen korábban már volt büntetve egyéb kihágásokért.

A hatóság képviselői arra kérik a nagykárolyiakat, hogy saját érdekeiket szem előtt tartva, csak igazolt helyről, s termelőktől vásároljanak facsemetéket, így csökkentve annak a lehetőségét, hogy visszaéljenek jóhiszeműségükkel.

T. T.