Mezőfényen az Attila Fiai Társulat

Az Atilla Fiai Társulat rockzenekar színházkoncertekre hangolva. A zenekar neve 1993-ból ered. Ekkor mutatták be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Szörényi Levente nagyívű rockoperáját Atilla – Isten kardja címmel. Ebben a gigantikus műben Atilla fiait, Ellákot, Gyengiziket és Csabát három rocker alakította. Ez a három rocker, Rudán Joe, Mr. Bazáry és Kalapács József hozta létre mintegy 20 évvel később az Atilla Fiai Társulatot.

Ehhez a három pillérhez csatlakozott hamarosan Tóth Reni és Varga Miklós. Így öt szólóénekessel lett teljes a zenekar frontvonala.

A zenekar zenészei: Szűcs Antal Gábor (gitár), Závoti Zoltán (gitár), Gál Péter (hegedű), Tempfli Erik (billentyűs), Talabér László (basszusgitár), Borbély Zsolt (dobok).

A zenekar főként nemzeti rockoperáinkból válogatja műsorát, de a műsor gondolatiságába illeszthető saját dalok is elhangoznak a koncerteken. Itthoni megjelenéseken kívül az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Erdélyben és Felvidéken is koncertezett a zenekar.

Hamarosan Mezőfényen lépnek fel a Társulat tagjai. Április 7-én, vasárnap 18 órai kezdéssel a mezőfényi kultúrotthon színpadán hangoznak el előadásukban olyan dalok, amelyeket a közönség tagjai az István a király rockoperából, vagy a Kormorán, vagy a Pokolgép, vagy akár a Kalapács zenekartól ismerhet. A belépő 50 lej egy fő részére. Jegyeket a Mezőfényi Polgármesteri Hivatalban már lehet váltani.