Vannak biztató jelek

Keizer Lajos nyilatkozott a Nagykárolyi Victoria VSK teljesítményéről.

„Lényegében nem maga az eredmény érdekelt, azt viszont örömmel láttam, hogy a gyerekek tudatosan vették le a labdát, nem rúgjuk-vágjuk össze-vissza, csapjuk előre, és szaladunk utána ész nélkül. Én ezeket a dolgokat értékelem” — nyilatkozta az Anziksznak Keizer Lajos legendás nagykárolyi labdarúgó.

A város alpolgármesterét a Nagykárolyi Victoria VSK tavaszi szereplése kapcsán kérdeztük. Elmondta, hogy a Mezőterem elleni kupamérkőzésen nézte meg a csapatot. A pálya göröngyös — ismerte el, mint felvetette, azt okvetlenül le kell hengereltetni. Örömmel látta, hogy a stadion összességét tekintve látszik, hogy gondozzák. Mint mondta, ezt feltétlenül folytatni kell.

A játékosok hozzáállásával kapcsolatban kiemelte, hogy tudatos elgondolások mentén űzik ezt a sportot — ugyanakkor óvva intette a szurkolókat attól, hogy egy első osztályú, netán Bajnokok Ligájában szereplő csapat tevékenységéhez hasonlítsák a károlyi gárda teljesítményét. „Távol állunk tőle!” — nyomatékosította. „Úgy érzem, elkezdtünk egy szép úton haladni. Igen is látszik, hogy foglalkoznak a fiúkkal, hogy komolyan foglalkoznak velük. Fontos, hogy ne kérjünk sokat tőlük, csak annyit, amennyire képesek. De az, hogy miként tudunk állni a pályán, hogy nem rugdossuk össze-vissza a labdát, hogy próbáljuk szépen kihozni, a kapust is bevonjuk a játékba, ezek mind-mind biztató jelek” — fogalmazott Keizer Lajos.

Szombaton hazai pályán játszik a Nagykárolyi Victoria VSK. A szaniszlói csapat érkezik. A mérkőzésekre 13, illetve 15 órai kezdéssel kerül sor.