Hőszigetelésre fel!

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal arra kéri azon nagykárolyiakat, akik tömbházakban laknak, hogy hozzanak létre lakóegyesületeket, megadva így a lehetőséget arra, hogy az önkormányzat a tömbházak hőszigetelését célzó pályázatokat készítsen.

„Az elmúlt héten Nagykárolyban járt az Észak-nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR) vezetősége. A találkozó keretében az eddigi együttműködésünk eredményeiről, valamint a jövőbeni tervekről egyeztettünk. Nagykárolyra vonatkoztatva, úgy érzem fontos, hogy a tömbházlakások hőszigetelését biztosító programot tovább tudjuk folytatni, s ehhez kérem a nagykárolyiak segítségét. A lakástulajdonosok anyagi hozzájárulása az összeg 5–10 százaléka lenne, azonban az alapkövetelménye a pályázásnak, hogy megalakuljanak a lakóegyesületek. Meggyőződésem, hogy ez egy kitűnő lehetőség és egy remek ajánlat, amit nem szabad kihagyniuk azoknak a nagykárolyiaknak, akik tömbházlakásban élnek. Ez egy nagyon átfogó program és az előnyéből minden lakó részesül. A közeljövőben bővebb tájékoztatást is tartunk erről a programról, s én arra biztatom a lakosokat, hogy kísérjék figyelemmel és tegyék meg a szükséges lépéseket a lakóegyesületek létrehozása érdekében. A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal részéről biztosítjuk a támogatást és vállaljuk a műszaki tervek elkészítésének költségeit is, ugyanakkor segíteni fogjuk a lakosokat, a lakóegyesületek megalakításához szükséges jogi procedúrájában is” — jelentette ki Kovács Jenő polgármester.

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal 2017-ben írta alá a városban található négy toronyblokk hőszigetelésére vonatkozó projekt finanszírozási szerződését. Ezeket a Regionális Operatív Program 2014–2020-as kiírásának keretében finanszírozták. A projekt összértéke 2 686 249,00 lej, amiből 1 578 801,15 lej vissza nem térítendő.