A Fortunának kedvezett a szerencse

Derbit tartottak ma Kaplonyban. Mint ismeretes, a megyei elsőosztályú labdarúgó-bajnokság C jelzésű csoportjában két kaplonyi csapat is játszik, mi több, az egyik vezeti a tabellát, de a másik is az élmezőnyben található…

Ősszel a Fortuna volt a házigazda a derbin, ellenben akkor a Kaplonyi Sportegyesület csapat győzött. Ma délután is az újabb csapat kezdett jobban, és Silaghi Gábor játékosedző révén meg is szerezték a vezetést. Mindezt persze igen sokan, hozzávetőleg háromszázan nézték.

A találkozó amúgy egyperces néma csenddel kezdődött, a héten meghalt ugyanis a kaplonyi labdarúgás, a szurkolás egyik ikonikus alakja, Nonn József.

A tapintható feszültség, tét ellenére nem rokkant meg a Fortuna, sőt, az első játékrész közepén sikerült is egyenlíteni egy szépen kivitelezett szabadrúgás révén. A második játékrészben Kind Dani megszerezte a vezetést a Fortunának, és ennek megfelelően csapat „betolta a buszt” a kapuja elé. Mint utóbb kiderült helyesen tették, hiszen sem a rutinos kapust, sem a szintén nagy tapasztalattal bíró védelmüket nem sikerült mattolnia az ellenfélnek. Pedig igyekeztek az SE játékosai, számos helyzetet kidolgoztak, ellenben a hidegvér nem segített neki, és egy potyagólhoz sem volt szerencséjük.

Talán nem merészség azt állítani, hogy nem a jobb csapat nyert, viszont kétségtelen az, hogy az okosabban játszó gazdagodott három ponttal.

A nyertes csapat edzője, Gál Zoltán (aki a vége előtt be is cserélte magát, sőt, a pár perc alatt több blokkolást is végrehajtott) elmondta: „Az összetartásnak és a csapatmunkának köszönhetjük a sikert. Ennek lett meg az eredménye szerint. Jobbak voltak fizikailag, viszont mi a tapasztalatnak, a rutinnak köszönhetően kibírtuk… Köszönjük mindenkinek a szurkolást.”

A bírói hármas: Kovács Szabolcs (középbíró), illetve Matei Claudiu és Bathory Ştefan partjelzők.

Kaplonyi Sportegyesület

Illyés Dániel — Keszenheimer Zsolt, Hauler Tamás, Pataki Árpád, Fleisz Christopfer, Bákai Szabolcs, Moldovan Marius, Mosdóczi Bence, Boldizsár Edmond, Silaghi Gábor, Gecse Áron. Cserék: Veibel Szilárd, Gecse Gergő, Heveli Dániel, Szabó Steven, Juhász Jácint, Baumgartner Antal. Edző: Silaghi Gábor.

Kaplonyi Fortuna

Boros Vlad — Tóth Norbert, Heveli Csaba, Bádon Norbert, Țoca Florin, Vicsocsány Péter, Loboș Adrian, Lőcse Levente, Cadar Marius, Masca Adrian, Fleisz Zsolt. Cserék: Non Dániel, Varga Arnold, Kind Dániel, Gál Zoltán, Darabos Mátyás, Ritli Richárd, Heveli Mihály. Edző: Gál Zoltán.

Gólszerzők: Silaghi Gábor (17. perc), illetve Lőcse Levente (35. perc), Kind Dániel (56.)