A népmese jegyében szerveztek erdei iskolát a kalazancis tanítónénik

A Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum két pedagógusa gondolt egy merészet és erdei iskolát szervezett kisdiákjainak. Baumgartner Katalin és Czier Bernadett , tanítónénik a II. , illetve IV. osztály tanulói számára színes programot állított össze a népmese jegyében. A két napos kirándulás szeptember 30-án és október 1- jén került megrendezésre, így együtt ünnepelték meg a Magyar Népmese Napját is.

A program egy erdei sétával indult, ahol a gyermekek megfigyelték az őszi erdőt, mezőt, terméseket gyűjtöttek. Majd egy farmlátogatás következett, ahol a háziállatok és a mezőgazdasági gépek sokaságát tekinthették meg a tanulók. Állatsimogatásra is sor került , a kis borjak lettek a kedvencek.

Ebéd után a tanító nénik a népmesék világába kalauzolták a diákokat. Kis csoportokban rejtvényeket fejtettek, meseszereplőket válogattak , színes plakátokat készítettek a népmesékről. Meghallgatták Salagean Linda , könyvtáros előadásában Benedek Elek : Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című meséjét. A mesefeldolgozás játékos feladatok formájában valósult meg, uzsonnára pedig gyümölcssaláta készült mosolygó almával.

Művészeti foglalkozásként gyümölcskosarakat készítettek a gyerekek, valamint fakanál és textil felhasználásával királyfik és királylányok elevenedtek meg a meséből.

Este bátorságpróba, kincskeresés és tábortűz tette emlékezetessé az erdei iskolát. Mindvégig önfeledt mosoly , csillogó szemek, csengő gyermekhang jelezte vissza a pedagógusoknak , hogy maradandó élményekkel gazdagították diákjaik kincsestárát.