A színházban a Népek tengere

Június 4-én, kedden 19 órai kezdéssel a Nagykárolyi Városi Színházban a Nagyvárad Táncegyüttes Népek tengere című folklór előadását láthatta a közönség. A páratlan humorral fűszerezett, fülbemászó dallamokkal átitatott és látványos táncokkal teli előadást a közönség állva, vastapssal jutalmazta.

A gyönyörű autentikus népdalokat és táncokat felvonultató produkció egyaránt elnyerte már a kicsik és nagyok tetszését hála annak, hogy páratlan humorral fűszerezett, fülbemászó dallamokkal átitatott és látványos táncokkal teli előadásról van szó.

A megtekintését megannyi ok miatt ajánlották. Az egyik ezek közül az, hogy a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (egykori Honvéd Együttes) táncos-szólistája, a nagyváradi születésű Sánta Gergő rendezésében színre került Népek tengere című folkelőadás megvalósításában számos jeles előadó működött közre, mint például, Nyitrai Tamás a Magyar Állami Népi Együttes prímása, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, Appelshoffer János, Harangozó Gyula-díjas táncművész, a Magyar Táncművészeti Egyetem művésztanára, Rémi Tünde Harangozó Gyula-díjas szólótáncos, Sánta-Biró Anna, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szólistája, illetve Fundák Kristóf és Fundák-Kaszai Lili táncművész-koreográfusok, a Fölszállott a Páva című tehetségkutató nyertes előadói.