Anzikszok a Napsugár Öttusa Bajnokságról

Megtartották a IX. Napsugár Öttusa Bajnokság megyei fordulóját. A harmadik osztályosok részére szervezett bajnokságnak idén is a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola adott otthont.

A nagyszabású sportvetélkedő megyei szakaszában tizennégy csapat mérte össze a tudását, ügyességét: a mezőfényi, a kökényesdi, sándorhomoki, tasnádi, csomaközi és kálmándi általános iskolák, illetve a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum harmadikosai, a szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola, a Szatmárnémeti Református Gimnázium, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, az Aurel Popp Művészeti Lícem és a 10-es Számú Általános Iskola (két csapat) kisdiákjai.

A megyei szakasznak ezúttal is a 10-es Számú Általános Iskola adott otthont Baranyai Zsuzsa és Straub Katalin III. osztályos tanítók szervezésében. A verseny lebonyolításában az iskola tanítói és testnevelő tanára is besegített, valamint a csapatok felkészítő tanárai is jelen voltak a küzdelmek során.

A négyfős csapatokat összesen öt próbának vetették alá a szervezők, az alábbi sorrendben: elsőként ügyességi akadálypályát kellett időre teljesíteniük a csapatoknak, majd a célba dobás következett, ezután a helyből távolugrás, majd az egyensúlyozás próbáján vettek részt, végül pedig a váltófutás zárta a versenyt. A szünetben Cserey Csaba ütőhangszerművész szórakoztatta interaktív műsorral a kisdiákokat.

Miután a zsűritagok tanácskozása véget ért, és megszülettek az egyesített eredmények, elhangzottak a legjobban teljesítő csapatok nevei. Tudni kell, hogy a verseny első két helyezettje továbbjut az országos döntőre, amelyet Kolozsváron rendeznek meg május 17–19. között.

Az idei verseny megyei szakaszának győztese a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum csapata lett, az Űrdongók nevet viselő négyest Zolceac Antónia, Radvánszki Antal Sándor, Grebur Eszter és Jeromos Álmos alkották, felkészítő tanáraik Szabó Levente Tamás és Renn Renáta voltak. A második, szintén az országos döntőn való részvételt érő helyen a Szatmárnémeti Református Gimnázium Villámok csapata (Barna Tamás, Gergely Dávid, Oláh Márk és Ferencz Angelo) zárt. A csapatot Kristóf Mihály és Cuculeanu Andrea készítették fel.

A dobogó harmadik fokára a Kölcsey Ferenc Főgimnázium Kobrák csapata állhatott fel, a négyest Kállay Dóra, Gnándt Roland, Tamba Dániel és Turbucz Gáti Ármin Albert alkották. A csapatot felkészítették: Kegyes Attila és Fülöp Andrea.

A dobogós helyek mellett három különdíjat is kiosztottak a szervezők. A Napsugár egyik különdíját a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum Kalandorok csapata (Heinrich Ruben, Sróth Zoltán, Szolnoki Dominik és Szolnoki Máté, felkészítők: Dohan Mircea és Heveli Rita) kapta meg, míg a Napsugár másik különdíjának a 10-es Számú Általános Iskola Suhanók csapatának tagjai (Pándi Zoé Fanni, Baranás Bence Levente, Geng Keira és Ilyés Jámin, felkészítők: Csik Elvira és Baranyai Zsuzsa) örülhettek.

A Szatmári Friss Újság különdíját ezúttal az Aurel Popp Művészeti Líceum Párducok csapata (Cseke Natália Kitti, Iordan Vanesa Virág, Oláh Gabriel Leonardo és Sălăjan-Kinczel Erik, felkészítőik: Papp Fejér Olga és Balog András) érdemelte ki.

Az idei Napsugár Öttusa megrendezését támogatta: a Micu pékség, a Caritas szatmári szervezete, a Szatmári Friss Újság, a CBA, a Certitudini pentru Mâine Egyesület, Sófalvi Erzsébet testnevelő tanár és Virág Botond fényképész.

Forrás: Szatmári Friss Újság; fotók: Virág Botond