Dr. Dragoș Ciprian sebész főorvos a kórház ideiglenes menedzser-igazgatója

Dr. Dragoș Cipriant, a Nagykárolyi Városi Kórház sebészeti részlegének vezetőjét nevezte ki ideiglenes jelleggel az intézmény menedzser-igazgatójának, Kovács Jenő polgármester.

Dr. Raț Elisabeta igazgatónő felmondását követően, megüresedett a kórház menedzser-igazgatói tisztsége. A kórház orvosi és adminisztratív tanácsába tartozókkal folytatott egyeztetést követően, az a határozat született, hogy július 19-én, hétfőtől, ideiglenes jelleggel, Dr. Dragoș Cipriant jelölöm a kórház menedzser-igazgatói tisztségébe”- jelentette ki Kovács Jenő polgármester. A kórház adminisztratív tanácsának tagsága elfogadta dr. Raț Elisabeta, 12683-as regisztrációs számú, július 6-án iktatott egyoldalúan felmondott kérelmét, mely a július 9-től hatályba is lépett. Ez a módosítás azután vált véglegessé, miután a menedzser-igazgató leadta nyugdíjazási kérelmét is. dr. Raț Elisabeta munkaszerződése hivatalosan, 2021. augusztus 1-jén jár le. dr. Raț Elisabeta a Nagykárolyi Városi Kórház menedzseri tisztségét 2014 óta töltötte be.

A polgármester, jogköre által felhatalmazva, a 411-es számú, 2021.07.16-i polgármesteri rendelet révén kinevezte ideiglenes igazgatóvá, Dr. Dragoș Cipriant, három hónapos időtartamra. Az egészségügyi szakember 2021.07.19-től veszi át a kórház irányításával járó feladatokat.

A törvény előírása szerint, a kórház igazgatótanácsa kezdeményezheti a vezetői posztra kiírt versenyvizsga lebonyolítását, a polgármesternek pedig törvényes joga van arra, hogy megbízással ideiglenes vezetőt jelöljön ki legfeljebb 6 hónapos időtartamra, olvasható a nagykárolyi önkormányzat közösségi felületén közzétett híradásban.