Egy újabb fontos lépés az egészségügy korszerűsítéséért

Közel 3 millió lejes befektetés keretében újította fel teljesen a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház intenzív terápiás osztályát a Szatmár Megyei Tanács. A befektetés költségeit az egészségügyi minisztérium, a megyei tanács és a kórház saját költségvetéséből fedezték. A megyei kórház 1973-as felépülése óta ez volt az első ilyen mértékű korszerűsítés az osztályon.

Az osztály felújítása befejeződött, ennek köszönhetően pedig minden olyan egészségügyi protokollnak megfelel, ami a betegek és az egészségügyi személyzet biztonságát szavatolja.

Az osztály teljes egésze megújúlt. A kórtermeket átszervezték az aktuális orvosi protokollnak megfelelően. Teljes egészsében kicserélték az elektromos hálózatot, a víz és szennyvízrendszert, valamint a fűtési, a klimatizáló és légszűrő rendszert is. Valamennyi megfigyelő rendszer automatizáltak, így azok már teljes egészsében az orvosok rendelkezésére állnak.

“Az intenzív terápiás osztály a kórház szíve. Meggyőződésem, hogy ez egy létfontosságú beruházás volt, annál is inkább, mivel a jelenlegi járványügyi helyzet nagy terhet ró az orvosokra, nehéz feladatok elvégzését követeli meg, amelyek megfelelő infrastruktúra és megfelelő felszerelés nélkül nem hajthatók végre. Az intenzív terápiás osztály példaértékű lesz úgy az infrastruktúra, mint az egészségügyi szolgáltatásai által” – nyilatkozta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

Az infrastrukturális korszerűsítések mellett, egy európai uniós projekten keresztül a működési standardokhoz szükséges korszerű orvosi berendezéseket, új bútorzatot is sikerült beszerezni. A megyei kórház intenzív terápiás osztálya 24 ággyal működik, míg a betegellátást a következő hetekben fogják elkezdeni benne.