Felavatják a Kölcsey-emlékházat

A Tasnádi Református Egyházközség szervezésében május 25-én, szombaton, a 11 órákor kezdődő ünnepségen adják át a sződemeteri Kölcsey-emlékházat, egyházi és kulturális központ.

„Istennek hála, elkészült a Királyhágómelléki Református Egyházkerület ‘Isten, áldd meg a magyart’ programjának keretén belül a Kölcsey-emlékház, egyházi és kulturális központ, valamint befejeződött a református templom felújítása is, amelyben Kölcsey Ferencet megkeresztelték. Mindennek hivatalos átadó ünnepségére kerül sor 2019. május 25-én, helyi idő szerint 11 órától Sződemeteren, a református templom udvarán” — tudatják a szervezők.

Az ünnepség hálaadó istentisztelettel kezdődik, igét hirdet nt. Balogh Zoltán lelkipásztor, miniszteri biztos. A továbbiakban neves egyházi és közéleti személyiségek mondanak ünnepi beszédet és köszöntést, valamint rövid kulturális programmal is készülünk ebből az alkalomból. Az ünnepség után kerül sor A hon felett fénysugárt vonni című Kölcsey-emlékkiállítás hivatalos megnyitójára is, amelyet a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum szakemberei és munkatársai készítettek.

Szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt Kölcsey Ferenc szülőfalujába!

2