Gratulálunk, Stepanie és Ákos!

A szakmai díjat kapta meg a nagykárolyi Bogáti-Bokor Ákos zenekara Veszprémben. Mint beszámoltunk róla, a nemrégiben Szatmárnémetiben megtartott Street Music Fesztivál egyik különdíjas csapata, a Funk You zenekar fellépési lehetőséget kapott a Veszprémi Utcazene Fesztiválon. És éltek is a lehetőséggel: a zsűri a legjobbnak őket találta.

A veszprémi hírportál beszámolója szerint, húsz kiválasztott utcazenész versengett a héten az összesen 1 millió forint értékű nyereményért. 500 ezer forint sorsáról a szakmai zsűri, a másik 500 ezer forintról pedig a fesztivál közönsége szavazott az interneten. (…) „Azt a produkciót kerestük, amely jelen pillanatban a legnagyobb felületen illeszthető az utcazeneiséghez. Természetesen mindenki tudott az utcán is zenélni, s az derült ki, hogy nem csak itt, hanem valószínűleg lemezfelvétel,- rádió,- kocsma, -és bárkompatibilis kész produkciók születtek” – nyilatkozta Horváth Gergő, a szakmai zsűri szóvivője a szombat esti díjátadón a Gizella udvarban. Az első díj az Utcazene Fesztivál egyik korán elhunyt alapítójának nevét viseli, ez a Horváth Károly díj, melyet Sárközi Edina nyert. Ezt a versenyző utcazenészek szavaztak meg maguk közül. A szakmai díjat idén a Funk You! zenekar zsebelte be. Az eredetileg trióként működő Funk You zenekar most duó felállásban érkezett a Veszprémi Utcazene Fesztiválra. Stephanie Semeniuc énekesnő és Bogáti-Bokor Ákos gitáros a 70-es évek funkjából merít, de progresszív rock elemeket is felhasznál a Funk You! hangzásához. Nem csak (szándékosan kevésbé ismert) feldolgozásokat, de saját dalokat is hoztak. „Nem tudunk szóhoz jutni. Hihetetlen, csodálatos, megmagyarázhatatlan. Amikor elmondták, hogy mi nyertünk, azt kívántuk, csípjenek meg, hisz ez egy álom, nem hisszük el. Ákos ma délután elaludt egy órára, és megálmodta, hogy mi nyerünk” – ismertette a veszprémi hírportál, hogy mit mondott az énekesnő, Stepanie Semeniuc.

Bogáti-Bokor Ákos, a zenekar nagykárolyi tagja az alábbi bejegyzésben mondott köszönetet.

Kedves Barátaim! 🙂

Az ember évekig gyakorol, mókusol a zenéjén, hangszerre költ, próbál, s közben próbál megélni. Folyamatos készülés a zenészi élet. Vagyunk páran, akik úgy képzeljük a zenélést, hogy csak olyat játszunk, amiben hiszünk, nem számítgatunk, hogy mit szeret a közönség, nem vállalunk kompromisszumokat, így írunk zenét is. Akkor írunk csak, ha van mondanivalónk, amikor tartalom és forma legjobban találkozik. Eljött az idő, hogy erre a zenére most reagálni kezdtek az emberek is, tapsoltak nekünk 7/8-ra ugyanúgy, mint az ismert slágerek 4/4-ére 🙂 A zene mindenkié, a ritmus mégmindenkiébb 🙂 De a sugárzáshoz nem elég egy gitár, kell az a hang, ami közvetít, ragyog és átadja az „üzenetet”. 2014-ben az első Utcazene Fesztiválon Szatmáron láttam először Stephanie-t 🙂 TANÚM VAN RÁ (s jól emlékszik a pillanatra!), ahogy ezt mondtam: nem tudom ki ő, de egyszer tuti hogy vele fogok zenélni, olyan tehetséges! Ez a brutális energiákat árasztó jól eltalált találkozás most beérett és dalban, lemezben és koncertekben valósult meg. Stefi, őrületesen büszke vagyok rád!!!!! Mindenki legyen ez rá! Csúcs ez a csaj! Köszönöm, hogy együtt zenélhetünk 🙂

ééééééés NEKTEK is köszönöm a sok-sok támogató szeretetet, millió üzenetet, szavazatot, mosolyt, ahogy a Veszprémi Utcazene díjátadójáig segítettetek! Ha lenne rá egy jó szó, azt írnám ide, de mivel ilyet még nem találtak fel, ezért ilyen hosszan kellett leírjam Nektek, hogy milyen boldog vagyok!

A szakmai elismerés mellett az igazi győzelem az, hogy folytatjuk és nagyon szép zenéket hozunk majd hozzátok, bárhol is éltek! Jövünk!

In the Name of Love,

Ákos