Hazavárják Bogyót

Kedvesnek mondott blöki tűnt el minap Nagykárolyban. Sokszázan osztották meg a kétségtelenül szívhez szóló felhívást, melyben mindenkit arra kérnek, segítsenek hazajutni Bogyónak. Czumbil Valtit, az aggódó gazdit kérdeztük.

– Mizu? Megtaláltad Bogyót?

– Sajnos még nem.

– Nos, bízzunk benne… Ha jól értem, megkerested már a Pufi Egyesületet, a taxisokat, valamint sok-sok ismerősödet. Pl. a Facebookon nagyon sokan osztották meg a felhívásodat.

– Én is bízom benne, hogy előbb-utóbb hazakerül. Igen a Puffihoz mentem először, még aznap, Ők akkor azt mondták, hogy még nagyon korai, hogy hozzájuk kerüljön, de ha megtalálják, természetesen azonnal értesítenek.

Szombat este keresés közben adtam néhány szórólapot egy taxisnak, aki szólt a kollégáinak, ha látják, szóljanak. És valóban, a Facebookon is sokan megosztották. Sőt, mivel először nem írtam be a posztba, hogy melyik városról van szó, így még Nyugat-Magyarországon is sokan osztották meg. 🙂

– Még nem – mondod. Nyilván bízik a gazdi a legjobb forgatókönyvben. Szakemberek mit mondanak, meddig érdemes várni egy-egy eltűnt blökit?

– Ez nagyon változó lehet. Általában pár nap alatt előkerülnek, de nem ritka, hogy hetek, vagy akár hónapok múlva bukkan elő egy-egy kutya.

– Amúgy mitől olyan különleges Bogyó? Fura egy kutya. Keverék. Kérlek, mesélj róla.

– Számunkra különleges, egészen pici kora óta neveljük, nagyon hozzánk nőtt. Igen, néha elképesztően furcsán tud viselkedni. De alapvetően nagyon kedves, barátságos kutya, mindenkinek hízeleg, mindig, mindenkivel, még az idegenekkel is játszani akar. És az is igaz, hogy egy kis keverék kutya, viszont nagyon értelmes, bármit mutattunk neki, 2–3 ismétlés után már tudja.

– Azon kívül, hogy spamolod az ismerőseid fészbúkjait, miként kutatod a blökit? És arra is válaszolj, kérlek, hogy szerinted miért osztották meg ilyen sokan a felhívásodat? Ilyen sok az állatvédő? Ilyen népszerű vagy te, vagy Bogyó?

– Nem hiszem, hogy spamolnám az ismerőseimet, én csak a saját oldalamra, illetve 1–2 csoportba tettem fel a bejegyzésemet. De nagyon jól esik, hogy ennyien megosztották, nekem is elég sok ismerősöm van, akik talán miattam osztották meg, de szerencsére nagy sok állatvédő/szerető ember van a városban és vidékén, akik függetlenül attól, hogy ismerik-e a gazdát, vagy sem, próbálnak segíteni egy bajbajutott állaton.

– Ha valaki látja, a 0751/614-330-as számon jelezze? Sokan hívtak?

– Igen, és hívtak is néhányan. Pénteken többen látták a Penny áruház környékén, mi is szinte egész nap ott kerestük, de sajnos nem találtuk meg. Az egész hétvégén a környéket jártuk, gyalog, illetve autóval, de sajnos nem találtuk meg. Tegnap délután hívott egy ismerősöm, hogy a Fatimai Szűz Mária-templom környékén látta, de sajnos ő a 3. emeletről, az erkélyről látta, és nem tudta megfogni. Mindenesetre ott fojtattuk a keresését, abban a zónában többen látták vasárnap, illetve hétfőn, feljártuk mind a két negyedet, ám sajnos eredmény nélkül. Egy kisfiú beszámolója szerint vasárnap a Kaufland mögötti játszótéren látta játszani egy másik, egy fekete kutyával. Ebből merünk arra következtetni, hogy jól van. És tegnap este látta valaki Kálmándon… Szóval bízunk benne, hogy előkerül.