Hétfőtől engedélyezett a jelenléti oktatás a 3 ezrelék alatti fertőzöttségi rátájú településeken is

Hétfőtől engedélyezett a jelenléti oktatás a 3 ezrelék alatti fertőzöttségi rátájú települések valamennyi iskolájában és óvodájában, a tanintézetek személyzetének átoltottságától függetlenül – jelentette be csütörtök este az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu szerint az országos vészhelyzeti bizottság már dolgozik azon a határozaton, amellyel felhatalmazzák az oktatási és az egészségügyi minisztériumot a tanintézetek működését szabályozó közös rendelet ez irányú módosítására.

A tárcavezető közlése szerint továbbra is a pénteki fertőzöttségi mutatók alapján születik döntés arról, hogy a következő héten milyen formában kezdődik az oktatás a tanintézetekben. Hozzátette: csütörtökön az ország 1724 településén volt 3 alatti az elmúlt 14 napban jegyzett új koronavírusos megbetegedések száma ezer lakosra vetítve.

A miniszter méltányolta, hogy nőtt az átoltottság a tanügyi alkalmazottak körében, sokan beoltatták magukat a jelenléti oktatás biztosítása érdekében.

A tanulók közül eddig 407 ezren kapták meg az oltást, ami a 12 éven felüli iskolások 33 százalékát jelenti. A 12 és 15 év közötti korosztályból 117 ezer tanulót immunizáltak, a 16 éven felüliek közül 290 ezren vannak beoltva koronavírus ellen – tájékoztatott Sorin Cîmpeanu.

Forrás: agerpres.ro