Sok sikert, kalazancis diákok!

A magyarországi Honvédelmi Sportszövetség szervezésében a 2019-es évben ismételten megrendezésre kerül a Bátrak Ligája elnevezésű iskolai vetélkedősorozat. Idén első alkalommal — a Honvédelmi Sportszövetség jóvoltából, együttműködve a Nemzetpolitikai Államtitkársággal lehetőség nyílt arra, hogy ennek a rendezvénysorozatnak a keretein belül külhoni magyar oktatási intézményben tanuló diákokból álló csapatok is megmérettethessék tudásukat és ügyességüket a rendkívül színes és izgalmas feladatokban. Szatmár megyéből a szatmárnémeti 10-es számú Általános Iskola és a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum kapott meghívást, így a két intézmény diákjai képviselik a megyét a versenyen.

3

Tekintettel arra, hogy a Magyar Országgyűlés a 2019-es évet II. Rákoczi Ferenc erdélyi fejedelemmé választásának 315. évfordulója alkalmából munkásságának, tetteinek tiszteletére Rákóczi-Emlékévvé nyilvánította, a szervezők a Bátrak Ligája vetélkedősorozat tematikáját II. Rákóczi Ferenc személyéhez illesztették. A Nemzetpolitikai Államtitkárság idei tematikus évével, illetve a 2019, a Külhoni magyar gyerekek éve programmal is csatlakozik a vetélkedősorozathoz.

A vetélkedősorozat hét selejtezőből és egy döntőből áll. A „kalazancis” diákok április 29-én Kisvárdan mérik össze történelmi ismereteiket és ügyességüket a többi résztvevővel. Amellett, hogy a vetélkedő során élményszerű, szellemi és fizikai aktivitásban gazdag program (falmászás, lézeres lövészet, villámtájékozódás, vívás, akadálypálya stb.) várja a diákokat, a résztvevő iskolák számára jelentős értékű (500 000 Ft) sporteszközcsomagot is biztosít a Honvédelmi Sportszövetség.

Közlemény

2