„Kaposvár Szolgálatáért” kitüntetést kapott Fándly Csaba

Kaposvár önkormányzata minden évben „Kaposvár Szolgálatáért” kitüntetést adományoz azoknak a kaposváriaknak, akik szakmai vagy társadalmi tevékenységükkel hozzájárulnak a város tudományos, szellemi, gazdasági vagy közösségi életének fejlődéséhez. Az idei díjazottak között, a kaposvári Csiky Gergely Színház nagykárolyi származású fiatal művésze, Fándly Csaba is megtalálható.

Január 23-án ünneplik Kaposvár napját, mely alkalomból minden évben ünnepi közgyűlést és gálaestet tartanak a helyi Csiky Gergely Színházban. A koronavírus-járvány miatt idén nem így történt, azonban a kiemelkedő munkát végző kaposváriak díjazása a vírushelyzet miatt sem maradhatott el.

Így, Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése „Kaposvár Szolgálatáért” kitüntetést adományozott azoknak a kaposvári polgároknak, akik szakmai vagy társadalmi tevékenységükkel nagymértékben előmozdították a város tudományos, szellemi, gazdasági vagy közösségi életének fejlődését, és ezzel kivívták a polgárok megbecsülését.

A nagykárolyi származású fiatal színművész, Fándly Csaba is a díjazottak között szerepel. Csaba, akinek neve minden bizonnyal ismerősen cseng a nagykárolyiak számára, szülővárosában is több alkalommal lépett színpadra. Egészen fiatal korában nagyszerű szavalataival varázsolta el közönségét, majd később, több alkalommal is megmutatta tehetségét a különböző előadásokon. Legutóbb, a Kálvin Központ átadása kapcsán szervezett ünnepségen lépett fel szülővárosában.

Fándly Csaba megkeresésünkre, készségesen nyilatkozott a Nagykárolyi Anziksznak. Beszámolt munkájáról, az otthonról hozott nagykárolyiságról, s röviden ismertette jövőbeli terveit is. Sok sikert kívánunk ezek valóra váltásához és ezúton is szívből gratulálunk a rangos elismeréshez!

„A Kaposvár Szolgálatáért kitüntetést azon kaposváriak kapják, akik munkájukkal a város jobbá tételéhez járulnak hozzá. Nagyszerű névsor, ahová most az én nevem is bekerült, s itt nem csak a város által eddig kitüntetett művészekre gondolok, hanem például orvosokra, pedagógusokra, vállalkozókra, mérnökökre. Megtisztelő érzés, hogy íly módon ismerik el a munkám.

Nagykárolyi létemre ide sodort a sors, úgyhogy itt igyekszem az otthoni emberek találékonyságával, mentalitásával színesíteni a környezetemet és fejlődni szakmailag, emberileg, miközben nem szeretnék elszakadni szülővárosomtól. Ez a kaposvári elismerés leginkább ösztönzőleg hat most rám, megfelelni szeretnék a jövőbeni kihívásaimnak.

Ebben a nehéz időszakban is folyik a munka, hiszen a látszat ellenére sok minden zajlik a Csiky Gergely Színházban. Tartanak az előadások próbái, hogy ha végre megnyílnak a színház kapui a nézőink előtt, akkor rögtön friss előadásokkal láthassuk el őket, de készülünk a pandémia miatt elmaradt előadások pótlására is.

Két előadásunk is próbaszakaszban van jelenleg, amiben játszani fogok: a Furcsa Pár és a Csárdáskirálynő, valamint egy izgalmas tévéfilm szereplőjeként is megmutathatom magam, egy olyan alkotásban aminek forgatókönyve az egyik előadásunk alapján íródott. Munkás, reményteli év vár rám, ezért hálás vagyok az ilyen lélekemelő rakétákért, mint ez az elismerés”- nyilatkozta Fándly Csaba.

Fotók: szinhaz.org, archive.csiky.hu, kaposvar.hu