Kelemen Hunor: a közösség jövője szempontjából létkérdés a családok támogatása

„Kicsivel több mint másfél év után újra fizikai jelenléttel tartjuk Kolozsváron a Szövetségi Képviselők Tanácsának ülését. A mai napon számot adunk az elmúlt nyolc hónap kormányzati munkájáról, ugyanakkor készülünk a kongresszusra is, amelyet két hét múlva szervezünk meg Marosszentgyörgyön”- mondta beszédében Kelemen Hunor, az RMDSZ országos szervezetének elnöke, a pénteki ülésen.

„Az elmúlt hónapokban azt vállaltuk, hogy új családtámogatási és gyermeknevelési közpolitikát dolgozunk ki. Azért van szükség erre, mert a mostani rendszer eleve elhibázott, eredménytelen, új megközelítésre van tehát szükség, amely valós és érezhető támogatást nyújt a fiatal családoknak, a gyermekvállaló és gyermeket nevelő családoknak. Úgy kell alakítanunk a közpolitikákat, hogy minden egyes polgár, család képes legyen tervezni, terveit valóra váltani, hogy gyermeket vállaljanak a fiatalok, gyermeket neveljenek a családok, és ez nem pusztán demográfiai kérdés. Ennél többről van szó. Ez egy közösség jövőjének a létkérdése.

Mi hisszük, hogy a családok, az erős családok erősítik a közösséget. Nekünk szívügyünk a család, éppen ezért választottuk ezt a hihetetlenül fontos közösségi intézményt a szeptember 17-i kongresszusunk központi témájának. A kongresszuson elfogadunk egy stratégiai dokumentumot is, amely a következő évek kormányzati feladatait taglalja, arra épít, hogy a fejlesztéseknek, a gazdaságnak, a közpolitikáknak a családokról kell szólniuk”- hangsúlyozta ki Kelemen Hunor.