Két magyar tannyelvű előkészítő osztály indítása a cél az Elméleti Líceumban

Péntek délután zajlott az Elméleti Líceum dísztermében az a tematikus iskolanyitogató foglalkozás, melynek célközönsége az iskolaválasztás előtt álló nagycsoportos óvodások és szülei voltak.

Nagyon sokan érkeztek a délutáni programra, ahol lehetőség nyílt arra, hogy megismerjék a jövő szeptemberben induló előkészítő osztály tanítónőjét, Korcsmáros Gabriellát, illetve feltehessék kérdéseiket is úgy neki, mint az eseményen jelenlévő kollégáinak, vagy az intézmény igazgatójának, Zsidó Sándornak is.

Zsidó Sándor igazgató köszöntötte a vendégeket. Elmondta, nagyon örül, hogy ilyen sokan érkeztek és azon reményének is hangot adott, hogy a nagycsoportosok jövő ősztől elméletis kisdiákként kezdik meg iskolai tanulmányaikat. Mint kifejtette, iskolájuk fő erőssége a kontinuitás, hiszen előkészítőtől egészen érettségiig tart az oktatás az elméletiben. Ebben az évben három magyar tannyelvű előkészítő osztály is tudott kezdeni az iskolában, így az igazgató elmondta, nagyon bízik benne, hogy annyi beiratkozójuk lesz, hogy a tervezett egy helyett, két magyar osztályt is indíthatnak jövő szeptemberben.