Korszerű berendezéssel segítik a gyógyulást

Egy magáncég felajánlása révén vált elérhetővé a Nagykárolyi Városi Kórházban egy új, modern kezelési mód, a koronavírusban szenvedő páciensek számára.

Az igencsak költséges berendezést adományként ajánlották fel az intézménynek. A berendezés révén, a tüdő véroxigén-ellátását segítik, egyfajta noninvazív kezelési mód révén. Minderről Altfatter Tamás prefektus tájékoztatta szerdán a sajtó képviselőit.

Az oxigénterápiás kezelésen alapuló terápia sokat segíthet a betegeknek. A hiperbár oxigén terápiás kezelés során, a beteg 100% oxigént lélegezhet be magas nyomású keszonkamrában. A nyomásnövekedés hatására több oxigén oldódik a vérplazmában és a test megszokott oxigénszintje sokszorosára nő. Az oxigén így csökkent vérellátású szövetekbe is eljut. A megnövekedett oxigénszint serkenti a kapillárisok újraképződését, a sérült szövetek és szervek regenerációját, segít a fertőzések megelőzésében és leküzdésében, csökkenti a gyulladást és jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Nő a szervezet saját antioxidáns működése, nő a keringő őssejtszám. Az újfajta kezelési módszert lehetővé tevő készülék Nagykárolyon kívül, Maros, illetve Konstanca megyei magánkórházakban érhető el.

A nagykárolyi egészségügyi intézményben több beteg életét is megmentette már ez a készülék.

A fotó illusztráció!