Közös ünnep

Természetesen Nagykároly is képviseltette magát Nyírbátor ünnepén. Nagykároly testvértelepülése 45 éve kapta vissza a városi rangot.

Nagykároly képviseletében a város polgármestere, Kovács Jenő vett részt – Fazakas Zoltán tanácstag társaságában – azokon az ünnepi rendezvényeken, amelyeket annak alkalmából tartottak, hogy Nagykároly testvértelepülése, Nyírbátor 45 éve kapta vissza a városi rangját. A Nyírbátori Polgármesteri Hivatal a városfejlesztés témakörében tanácskozást szervezett, melyen a testvértelepülések részvételével – ezek Nagykároly mellett a szintén romániai Szilágysomlyó, az ukrajnai Nagyszőlős, a lengyelországi Rawa Mazowiecka, illetve a fehéroroszországi Hrodna. „Az egyeztetéseket követően megállapítottuk, hogy nagy vonalakban ugyanazokkal a zömében infrastrukturális jellegű gondokkal nézünk szembe itt, Európa keleti részében. Egyedül Lengyelországban kezdenek egyre inkább beszélni a digitalizációról” – mondta el Kovács Jenő polgármester.

A vendégek részt vettek a városi rang évfordulója alkalmából avatott emlékmű avatásán, illetőleg a Magyarország Nemzeti Ünnepéhez kötődő rendezvényeken.

Közlemény