Magyar keresztény értékeink képalkotásokon

A nagykárolyi Bikfalvi Zsolt fotóművész három képét is beválasztották a Keresztény Értelmiségiek Szövetség egy fotókiállításába, mely szeptember 9-éig tekinthető meg Budapesten. Sőt, az egyik, Menyű címet viselő alkotást II. díjjal tüntették ki.

A KÉSZ (Keresztény Értelmiségiek Szövetsége) által létrehozott alapítvány célja a Kárpát-medence keresztény értékeinek megőrzése, bemutatása, a magyar nemzeti egység elősegítése, a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészek támogatása. Feladata a magyar nemzeti egység elősegítését, a társadalmi és kulturális szerepvállalás révén az értékmentő és értékteremtő feladatellátás. Ennek érdekében a KÁMME Alapítvány (A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért) fotópályázatot hirdetett a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával megvalósuló, a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása című program keretében határon túli magyar fotósok számára, két kategóriában: a 2019. évi csíksomlyói búcsú vagy Ferenc pápa csíksomlyói látogatása; Kárpát-medencei magyar keresztény értékek.

Bikfalvi Zsolt a második kategóriában 3 képpel pályázott (ennyivel lehetett a pályázati kiírás szerint). A képek a következők:

03 Bikfalvi Zsolt_Menyő

Menyő

04 Bikfalvi Zsolt_Hol_sirjaink_domborulnak

Hol sírjaink domborulnak

05 Bikfalvi Zsolt_Zsoltárok_könyve

Zsoltárok könyve

A neves művészekből és szervezőkből álló zsűri 28 képet választott ki a kiállításra. A nagykárolyi fotóművész nagy örömére mind a három képalkotását beválasztották a tárlatra, mi több, az egyik fotóját, Menyő címűt díjazták is.

A kiállításmegnyitónak és díjátadó ünnepségnek a Józsa Judit Galéria (Budapest V., Városház u. 1.) adott otthont. A vendégeket Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész, a Józsa Judit Művészeti Alapítvány elnöke köszöntötte. A kiállítást Zachar Péter Krisztián, a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány elnöke nyitotta meg, a tárlatot Gedai Csaba fotóművész méltatta, közreműködött: Kovács Krisztina korondi előadóművész. A fotók 2019. szeptember 9-ig tekinthetők meg.