Óvodások ajándékozták meg az óvodásokat

A nagykárolyi 1-es Számú Napköziotthon, 5-ös számú tagintézményéhez tartozó „Bogyó és Babóca” csoport óvodásai, Baumgartner Ildikó és Suhó Andrea óvónők irányításával szervezték meg a „Segíteni jó. Segíteni Menő!” elnevezésű karitatív akciót.

A program a Nemzetközi Kreatív Pályázat keretében valósul meg, tudatták a pedagógusok. A program első szakaszában megajándékozták a „Noé bárkája” csoport kisóvodásait, (óvónők Holló Éva, Sógor Melinda) a Glatz Enikő és Szabó Enikő szülők által készített húsvéti gipsz figurákkal.
A jótékonysági akció folytatásaként, április elsején a „Bogyó és Babóca” kiscsoport tagjai, meglepetéseket rejtő csokitojásokat ajándékoztak a Stella Maris Integrációs Központban tanuló gyermekeknek.
A központ vezetője, Hompoth Lehel örömmel vette át és osztotta ki a gyermekek között a figyelmességet. A jótékonysági akció célja az volt, hogy már óvodáskorban tudatosuljon a gyermekekben, hogy mennyivel nagyobb örömöt jelent adni, mint kapni.
„Már a nagyböjt kezdete óta készülünk a húsvéti ünnepekre, a kézműves foglalkozásokon elkészített díszekkel ékesítettük a központot, illetve minden pénteken tartunk keresztutat is. Ezt követően mindig átbeszéltük a gyerekekkel, a húsvéti ünnep vallásos oldalát. Nagy örömünkre szolgál, hogy a csoportjaink tagjai és a foglalkozásainkon résztvevők rendszeresen járnak templomba, fontosnak érzik a lelki, vallásos élet gyakorlását. Nagycsütörtökön további programokat szerveztünk: a gyermekeknek meg kellett keresniük az udvarban elrejtett tojásokat is, illetve megfestettük közösen a húsvéti tojásokat is. Kedves megelepetésként pedig megérkeztek hozzánk Baumgartner Ildikó és Suhó Andrea óvónők és az ovisok, akik megajándékozták a központunk gyermekeit a csokitojásokkal. Nagyon köszönjük, mindannyiuk számára élmény volt a találkozás!”- nyilatkozta Hompoth Lehel.