Sport és jótékonyság: szombaton újra Polipol Fit Day

Újfent nemes ügyhöz köti a mozgást, a közösségi élményt népszerűsítő rendezvényét a mezőfényi Polipol Mobila vállalat. Mint ismeretes, eddig is számos jótékonysági kezdeményezést vállalt magára a vállalkozás, most pedig egy újabb nagyszerű célt tűzött ki maga elé: szeretné felhívni a figyelmet a sportolás fontosságára, s ezzel párhuzamosan szeretnének támogatást nyújtani egy autizmussal diagnosztizált kisgyereknek is.

A június 8-án, szombaton 16 és 20 óra között zajló Fit-Day sportnapnak és az ennek keretében megszervezett versenyeknek ebben az évben a Károlyi-kastély dendrológiai parkja ad majd otthont. Míg a különféle bajnokságok (labdarúgó-, kosárlabda-, kézilabda- és asztalitenisz-bajnokság) zajlanak, addig a központi területen, azaz lovarda melletti pázsiton a fitneszé lesz a főszerep. A tabata edzések mellett a szatmárnémeti Energy Cardio Klub jóvoltából az érdeklődők belekóstolhatnak a cycling, a TRX, a Kardio Kick-boxing, vagy a zumba gyakorlataiba is.

Mindemellett 18 órától egy jótékonysági céllal indított futóversenyre is sor kerül. Mindazok, akik szeretnének indulni a próbán, legalább az indulás előtt 15 perccel jelentkezzenek a helyszínen, a felnőttek egy személyi igazolvány felmutatásával, a gyerekek pedig a szülő vagy a gyám beleegyezésével regisztrálhatnak a futásra — tudatják a szervezők. Elsőként a gyermek kategória indulói, azaz a 16 évesek és az alattiak állnak majd rajtvonalhoz, nekik 1 kilométert kell lefutniuk. A fiatalok után, azaz 18 óra 30 perckor pedig a felnőttek is megmutathatják, mit tudnak: a 16 év felettieknek összesen 3 kilométert kell teljesíteniük. S hogy a verseny még mókásabb és emlékezetesebb legyen, a célba sikeresen beért futókat egy természetes anyagokból előállított, mesterséges adalékanyagokat nem tartalmazó, színes festékporral szórják majd be.

Ha nem volna kellőképp motiváló a siker és a móka élménye, akkor azt is eláruljuk, hogy a Polipol Mobila Kft. minden célba érő futó után 30 lej adományoz a hat éve autizmussal diagnosztizált kisfiúnak. A mindössze 9 éves Luca és családja ugyanis nehéz anyagi körülmények között él, és sajnos nem tudják a megfelelő kezelést biztosítani neki. Segítsük hát együtt Luca kezelését, álljunk minél többen a startvonalhoz!

1

Addig is egy kis kedvcsinálóként álljon itt a tavalyi esemény videója.