Szabadtéri bográcsozás Tasnádon

Több célcsoportot is szeretnének megszólítani a tasnádi Ady-Kölcsey Kulturális Egyesület tagjai a szabadtéri bográcsosfőző-versennyel. Mint Kiskasza Balázs, a helyi RMDSZ elnöke, a város alpolgármestere érdeklődésünkre kifejtette: „a strandra látogató turistáknak élvezetes programot szeretnénk nyújtani, betekintést nyerhetnek a Tasnád vidékére jellemző ízek világába, ezzel is reklámozva helyi üdülőövezetünket. Másrészt az összetartozás jegyében ez már egy megszokott találkozási alkalom a helyi — nem csak magyar — csoportok, fiatalok, egyházi közösségek, vállalkozók számára”.

Mint korábban hírül adtuk, szeptember 12-e délig, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség tasnádi szervezetének székházában lehet jelezni az idei tasnádi borgácsosfőző-versenyen való részvételi szándékot. Az alkalmat amúgy ebben az évben is szombaton, azaz szeptember 14-én tartják meg, és a helyszín is a korábbi, azaz a helyi termálstranddal szemközti terület.

Jobbnál-jobb falatok, jó hangulat, baráti beszélgetések jellemzik évről-évre a tasnádi szabadtéri főzőversenyt. Ezt ígérik az ideire is a szervezők, azaz Ady-Kölcsey Kulturális Egyesület tagjai, akik a helyi RMDSZ társszervezésével keltik életre az alkalmat. A rendezvényt támogatja a helyi önkormányzat is.

Az alkalom 9 órakor kezdődik — ünnepélyes megnyitóval, illetve a bográcsosok alá történő begyújtással. Utána, dél körül kezdi meg a zsűri az ítélkezés feladatát, s valamikor délután 3 órakor lesz az eredményhirdetés. Mindenkit szeretettel várnak!

szabadteri