Új tagokkal bővült a nagykárolyi RMDSZ választmánya

Szerdán a koraesti órákban, a Nagykárolyi Városi Színházban tartotta tisztújító közgyűlését a Romániai Magyar Demokrata Szövetség helyi szervezete. Az eseményen jelen volt a szervezet megyei elnöke, Pataki Csaba és Nagy Szabolcs parlamenti képviselő is.

A hagyományos menetrendet követte a tisztújító közgyűlés lebonyolítása, ahol először meghallgatták a helyi szervezet elnökének, Kovács Jenőnek a beszámolóját. Kovács felsorolta az elmúlt időszak megvalósításait, illetve beszélt arról, hogy milyen további fejlesztésekkel készülnek Nagykárolyban.

„Átfogó pályázati csomagot készítünk, mely révén uniós pénzalapokból szeretnénk megújítani a kórházat. Bővítenénk a kerékpárutakat, illetve szeretnénk pályázni egy újabb elkerülő út kialakítására. Jelenleg a megnyert projektjeink kivitelezése zajlik, de bízunk benne, hogy a következő időszak is számtalan megvalósítást tartogat számunkra. Nagykároly egy fejlődő, élhető város, de akad még tennivaló bőven. Optimista vagyok, remélem helyt tudunk állni és a kihívásoknak meg tudunk felelni”- mondta Kovács.

Pataki Csaba elismerését fejezte ki a nagykárolyi szervezet munkájával kapcsolatban. Mint mondta, a megyei szervezet támogatását mindig magukénak érezhetik a nagykárolyiak.

„Több fontos eredményről is beszámolhatok, de azt hiszem nem mondok újat a nagykárolyiaknak ha kijelentem, a városból már minden irányba el lehet indulni jó minőségű, aszfaltozott utakon. Alakul a kerékpárutak kiépítését célzó tervezet, valamint hamarosan fénysorompó kerül a Kaplony felé vezető utat átszelő vasúti átkelőre is. Új bölcsőde épül majd Nagykárolyban, mely meggyőződésem, hogy hiánypótló lesz és a kisgyermekes szülők számára nagy segítséget is jelent majd”- mondta Pataki Csaba.

Nagy Szabolcs a parlamenti munka nehézségeiről beszélt, valamint igyekezett megvilágítani, milyen irányvonal mentén hozzák meg a döntéseket a kormánykoalíció tagjaként az RMDSZ-en belül. Nagy Szabolcs megragadta az alkalmat, hogy megköszönje a nagykárolyiaknak a támogatást és igyekezett biztosítani mindenkit arról, hogy nagykárolyi irodája mindenki számára nyitva áll, várja a helyiek megkeresését olyan ügyekben, melyekben képviselőként segítheti őket.

Vénig Gabriella, a nagykárolyi RMDSZ székházban zajló munkafolyamatot ismertette. Mint mondta, aktívan telnek a mindennapok a székházban, ahova nem csak a helyiek érkeznek problémákkal, kérdésekkel, hanem a Nagykároly melletti községekben élők is. Állampolgársági kérelmek, babakötvény igénylés, különböző kárpótlási ügyek orvoslásával foglalkoznak többek között, de ezek mellett a kulturális szférában is tevékenykednek.

„A Nagykároly és Vidéke Kulturális Egyesület adja ki a Nagykároly és Vidéke hetilapot, melynek működését évtizedek óta nagy nehézségek árán tudjuk biztosítani. Arra biztatok mindenkit, hogy támogassa ezt a hetilapot, hiszen ez az információforrás csak a mienk. Idén egy új kulturális rendezvény szervezését is bevállaltuk, s bízunk benne, hogy hagyományteremtő jelleggel: átadásra kerül a Nagykároly és Vidéke kulturális díj, mégpedig egy rendezvénysorozat részeként”- tudatta a jelenlévőkkel, Vénig Gabriella.

A nagykárolyi RMDSZ frakciójának beszámolóját, Leitner Róbert tanácsos tartotta meg, majd Gindele Imre megyei tanácsos beszélt az RMDSZ megyei tanácsban tevékenykedő csapatának munkájáról.

A beszámolókat követően, ismertették a nagykárolyi RMDSZ választmányának kibővült tagságának névsorát.

Öt új személy került be a választmányba: Hágó Áron, Poósz Szabolcs, Sarkadi Attila, Szász Márta és Várna Levente. Rajtuk kívül a következő személyek alkotják a 21 tagú választmány csapatát: Csizmadia Zsolt, Fazakas Zoltán, Gindele Imre, Giurgiu-Kovács Mónika, Mărginean Éva, Hágó Attila Nándor, Haller Erika, Kovács Jenő, Leitner Róbert, Lukács-Rákóczi Levente, Roman Adrian, Petkes József, Vénig Gabriella, Tabi Zsolt, Tóth Enikő, Újlaki Gábor.

A soron következő RMDSZ kongresszusra a nagykárolyi választmány három személyt delegál majd, akik részt vesznek a szervezet alapszabályzatának módosítását célzó, kiemelt fontosságú

eseményén.