Voiculescu: Jelentős eltérések vannak a COVID-kórházakban történt elhalálozások jelentett és valós száma között

Vlad Voiculescu volt egészségügyi miniszter azt mondta pénteki sajtótájékoztatóján, hogy jelentős eltérések vannak a COVID-kórházakban történt elhalálozások jelentett és valós száma között. Azt is kijelentette: az Unifarm állami vállalathoz köthető a világjárvány legnagyobb ‘rablásainak’ egyike.

Illusztráció

Voiculescu a parlament épületében tartott sajtótájékoztatót, amelyen azt mondta: a kormányfőnek felül kellene vizsgálnia a COVID-kórházak haláleset-jelentésének metodológiáját. ‘Nem akarok számokkal dobálózni, mert nem sikerült dokumentálnunk ezt a helyzetet, de vizsgálataink arra utalnak, hogy alapvető különbségek vannak a jelentett és a valós számok között’ – mondta Voiculescu.

A volt egészségügyi miniszter ugyanakkor arra kérte a miniszterelnököt, hogy kövesse figyelemmel az Unifarm állami vállalatnál uralkodó helyzetet.

‘Ez a román állam egyik olyan vállalata, amelyet a megszűnés veszélye fenyeget, a pandémia nagy rablásainak egyike, minden bizonnyal a legnagyobb. Jó lenne az ügyvivő miniszterség alatt ezt a két dolgot tisztázni, főleg, hogy mindkettő közvetlenül kapcsolódik ahhoz a párthoz, amely a miniszterelnök urat támogatta és támogatja’ – fogalmazott Vlad Voiculescu.
AGERPRES