Akarat- és a karerejüket mérték össze

Amellett, hogy igen látványos, különösen izgalmas sportág a karbirkózás, azaz a szkanderezés. Első alkalommal tartották ennek a sportnak bajnokságát Nagykárolyban, melyen sokan mérték össze az erejüket. A Bodybuilder Gym szervezte torna helyszínéül a Nagykárolyi Joy Strand szolgált.

Három kategóriában hirdették meg a versenyt: 95 kilogrammnál könnyebbek számára, nehezebbeknek, illetőleg az opent a bajnokoknak, azoknak, akik az előzőkben a képzeletbeli dobogó valamely fokán végeztek.

A –95 kg-os súlycsoportba neveztek a legtöbben: Donca Călin, Prodan Vasile, Bogdan Ioj, Adrian Silaghi, Mitrácska Attila, Pop Daniel Marius, Petrean Daniel, Tulogdi Sándor, Seres Miklós, Seres Richárd Károly, Nistea Gheorghe, Goia Gheorghe, Luczás István Norbert, Răcășan Ionuț-Andrei, Dohi Marian, Gal Sebastian, Bonchida Géza, Galis Tudor. Nagy küzdelmeket követően a bornzot Luczás István Norbert, az ezüstöt Silaghi Adrian, míg az aranyérmet Nistea Gheorghe érdemelte ki. A nehézsúlyúak között: Crișan Cătălin, Santai Ciprian, Ghișa Bogdan Dumitru, Böszörményi István, Oneț Sebastian, Mădăș Vlăduț-Ovidiu, Făt Olimpiu. Az eredmény: 3. helyezett Ghișa Bogdan Dumitru, a 2. Mădăș Vlăduț-Ovidiu, az első pedig: Făt Olimpiu. A bajnokok között végül a következő eredmény született: a bronzot Ghișa Bogdan Dumitru, az ezüstöt Nistea Gheorghe, az abszolút bajnok pedig ez alkalommal Făt Olimpiu lett.

Az izgalmas mérkőzések között a nézők is szép számmal egymásnak gyürkőztek, és revánslehetőséget is biztosítottak egymásnak a versenyzők. A bajnokság amúgy a fair play jegyében telt, és bebizonyosodott, hogy a nyers erő mellett felettébb szükség van a technikai tudásra (sokszoros országos bajnok lett a győztes), illetőleg egy kis fifika, az ellenfél koncentrációjának megzavarása is sokat érhet… A torna előtt elmagyarázták a szabályokat, és minden mérkőzésen volt bíráskodás.

A szervezők oklevelet adtak minden résztvevőnek, a kiemelkedő teljesítményt elérők kaptak érmeket is, míg a bajnokok emlékpólókat, illetőleg pénzdíjakat is kiosztottak – a bronz- ezúttal 200, az ezüst- 300, míg az aranyérem 500 lejt „ért” a dicsőség mellett. A verseny megszervezését tehát a nagykárolyi Body Builder Gym vállalta magára. Támogatók: Nagykárolyi Joy Strand, Fitness Club, Reitler Cukrászda, Gold T Farm Gyógyszertár, Squad Biztonsági Szolgálat, Taygetos Kft., DHZ Fitness, Alconor Company, Sheet Metal Processing.

Íme, a képes beszámolónk.

Reklámok