13 millió euró érkezik Nagykárolyba

Nagyon örül, és nagyon bízik a jövőben – mondta el Kovács Jenő nagykárolyi polgármester az Anziksznak annak kapcsán, hogy holnap Tordán, Corina Creţu, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosának a jelenlétében aláírják a Regionális Operatív Program (POR) 2014–2020 keretében megvalósuló észak-nyugat-romániai támogatásokat.

Közte a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal két, a város mobilitásának növekedését megcélzó projektjét is, ezek összértéke 13 millió euró.

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal közleményéből kiderül, hogy a két beruházás elnevezése: Nagykároly municipium légszennyeződésének csökkentése a Hosszútávú Mobilitási Tervben foglaltak megvalósítása révén; Légszennyeződés csökkentése Nagykároly municpiumban a kerékpárhasználat bátorítása és a gyalogos forgalom körülményeinek javítása révén. Az első projekt révén tíz elektromos autóbuszt vásárol a helyhatóság, így újralétesíti a tömegközlekedést, továbbá bővíti a kerékpárút-hálózatot. Az utóbbi projekt előirányozza egy egységes kerékpárhálózat bővítését, kényelmes gyalogos sétányok kialakítását és modernizálását, ezáltal hatékonyabb/optimálisabb kapcsolatot biztosítva az ipari és a helyi és központi közigazgatási, oktatásügyi, kulturális, szabadidős intézmények között.

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal részéről Kovács Jenő polgármester és a projektiroda vezetője, Carmen Egli lesz jelen, írja alá a szerződéseket.