Elballagtak pénteken a nyolcadikos kalazancisok

A cselekvésre ösztönző, az értékeket közvetítő oktatási intézményről szóltak a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum nyolcadikos osztályközösségének ballagóünnepségén. A felekezeti iskolában ez alkalommal 27 tanuló végzett.

Pénteken szentmise keretében búcsúztak el — sokuk esetében ideiglenesen (hiszen a kilencedik osztályt is végezhetik ott) — ettől az oktatási intézménytől. A megyéspüspök Nm. És Ft. Schönberger Jenő mutatta be a legszentebb áldozatot. Szentbeszédet lelki gondozójuk, Ft. Simon Attila spirituális mondott. Kocsis Aliz igazgató beszédében kiemelte: „Ezek az évek, a hagyomány, az értékek, melyekbe itt belenőhettetek, azok a gyökerek, melyek biztosítják, hogy tovább növekedhessetek, fejlődjetek, és majd termést hozzatok. S hogyan járul ehhez hozzá az iskola? Azzal, amit adhat és ad is nektek: inspirál, tanulásra hív, cselekvésre késztet, tapasztalattá, tudássá, mintává tömörödő élményeket, értékeket közvetít, és közben, elsődleges küldetéseként: Istenhez vezet. Az itt szerzett élmények, a képviselt értékek segítenek hozzá benneteket, hogy ezután is, már nem gyermekként, hanem fiatalként megtaláljátok úgymond rákapcsolódjatok azokra az erőforrásokra, amelyek mindannyiunkat táplálnak, melyek létfontosságúak számunkra” — fogalmazott.

A továbbiakban Vinkler Valter osztályfőnök adta át a díjakat a tanulmányi eredményekért, illetőleg a különdíjakat az iskolai tevékenységekért. A rendezvény a Szent László Közösségi Házban folytatódott, a ballagók műsorán, részt vettek a tanárok, szülők, testvérek, rokonok.